Bitterbalcupcakes, de perfecte snack voor Koningsdag: '9 op de schaal van Betty'

26 april 2018 om 16:14
nl
Heb je niet genoeg tweedehands rommel om op de vrijmarkt te gaan staan? Onze Betty van den Oetelaar heeft een perfecte snack voor je. Om te verkopen of om gewoon lekker zelf op te eten. Ze heeft de snack natuurlijk ook uitgeprobeerd: "Ik geef een 9 op de schaal van Betty." Hier lees en zie je hoe je ze zelf kunt maken.
Profielfoto van Nicole Melchers
Geschreven door

Oven:

Elektrische oven: 200 °C | Heteluchtoven: 180 °C | Gasoven: 3

Ingrediënten:

Voor het cakeje:

- 200 gram bloem

- 7 gram bakpoeder

- 2 eieren

- 80 gram gesmolten boter

- 180 ml rundvleesbouillon

- Bietje zout

- Bietje knoflookpoeder

- 12 bitterballen

Voor de toef:

- 125 gram zachte boter

- 50 gram mosterd

- Flinke lepel mayo

En dan?


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Doe hier een snufje zout en knoflookpoeder bij. 

  3. Pak nog een kom en doe daar de eieren, de bouillon en gesmolten boter in. Meng dit goed door elkaar.

  4. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe. 

  5. Pak voor de gelegenheid oranje cupcakepapiertjes voor in de muffinpan. Vul de bakjes tot de helft met beslag. 

  6. Gooi de bitterballen kort in de frituurpan of oven tot ze een beetje lichtbruin worden. Daarna druk je per bakje een bal in het beslag. De bal mag er een beetje bovenuit komen. 

  7. Zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen kunnen we de mosterdtoef gaan maken.

  8. Klop de zachte boter tot een crème (ong. 10 minuten). 

  9. Voeg dan de mosterd en mayonaise toe en klop die er ook nog even stevig door. 

  10. Met een spuitzak kun je de cakejes dan mooi versieren. Zet een Nederlands én Brabants vlaggetje op de cakejes om het af te maken. 

Wil jij ook zo'n mooie Brabantschort, die vind je hier. Wil je meer recepten van Betty? Check het YouTube-kanaal: Recepten van Betty

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.