Video

Na 43 jaar kan het eerste elftal eindelijk weer kampioen worden: 'Het leeft enorm in Hoeven'

26 april 2018 om 15:49
nl
Het dorp Hoeven zit in spanning, want na 43 jaar kan het eerste elftal van de plaatselijke voetbalvereniging eindelijk weer eens kampioen worden. V.v. Hoeven is momenteel koploper in de derde klasse A en heeft alles in eigen hand.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Het was in het seizoen 1974/1975 dat het hoogste elftal van voetbalvereniging Hoeven voor het laatst kampioen werd. Rien van Weert was destijds keeper van het succesvolle team. 

"We hadden toen een hele hechte groep, een echte vriendengroep uit Hoeven. Er zat ook echt voetbal in ons elftal, het was geen geen lange halen, snel thuis. Het was groot feest en we werden door de fanfare begeleid van het voetbalterrein naar het dorp. Er waren behoorlijk wat mensen voor ons gekomen. Ik vind wel dat het weer eens tijd wordt dat ze kampioen worden. En dat verdienen ze trouwens ook."

Voorzichtig optimistisch
Die mening deelt voorzitter Paul Moss van Hoeven. Hij heeft heeft er ook vertrouwen in dat het zijn club na 43 jaar jaar eindelijk ook gaat lukken. Toch moet hij ook nog wat voorzichtig zijn, want vorig seizoen zag hij Hoeven 1 op het allerlaatste moment naast de titel grijpen.   

"Dat zou echt uniek zijn. Het is ook al zo lang geleden. De meeste jongens uit het eerste elftal waren toen nog niet eens geboren. We moeten er nu gewoon voor gaan." 

"Het leeft enorm binnen de club", zo vervolgt de voorzitter van Hoeven. "De supporters zijn ook al allerlei activiteiten aan het organiseren. We moeten nog zes wedstrijden en hebben twee punten los van de nummer twee Gastel. We hebben alles in eigen hand. Binnen een maand is er duidelijkheid. In Hoeven kunnen we goed feesten, dus als we kampioen worden gaat het dak eraf! We zijn de Champions League van de derde helft. Dan halen we net als in 1975 de platte kar weer tevoorschijn."

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.