Dit was 538Koningsdag: Rico Verhoeven naast Hardwell aan de knoppen en emotionele odes aan Avicii

27 april 2018 om 19:35
nl
Veertigduizend muziekliefhebbers vierden vrijdag een oranje feestje bij het festival 538Koningsdag in Breda. Daarmee was het evenement op het Chasséveld uitverkocht. Armin van Buuren en Bredanaar Hardwell waren de grote publiekstrekkers. Ook Di-Rect, Chef'Special, Handsome Poets, Snollebollekes, Frans Duijts en Kraantje Pappie traden op.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Hello August trapte om twaalf uur 's middags het festival af. Erg druk was het toen nog niet, veel bezoekers waren nog onderweg of stonden in de lange rij bij de ingang. Armin van Buuren liet op een filmpje op Twitter weten: "Om twee uur mag ik hier een setje draaien. Dus even kijken en luisteren".

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Rond halftwee moesten bezoekers ongeveer dertig minuten wachten, voordat ze naar binnen konden. Heen en weer lopen om ook even de stad in te gaan, was niet mogelijk. Wie wegging, mocht niet meer binnen.

Rond vijf uur herdachten de dj's van 538 de overleden Zweedse dj Avicii. Ook verschillende artiesten brachten een ode aan hem, DJ Sigala draaide Levels en Gerard Joling zong Wake Me Up. Het werd even emotioneel toen de Britse popzangeres Rita Ora - die met Avicii samenwerkte - een minuut stilte hield voor de dj. 


Het evenement was uitverkocht en dat betekende dat sommige pechvogels het terrein niet meer op kwamen. Maar niet iedereen liet zich daardoor tegenhouden. 

Wachten op privacy instellingen...

Miss Montreal

De zangeres Miss Montreal maakte aan het begin van de avond haar opwachting. Haar optreden viel bij haar fans goed in de smaak.

Wachten op privacy instellingen...


Hardwell en Rico Verhoeven

De Bredase dj Hardwell was de volgende die zijn kunsten mocht laten zien. Naast een stomende dj-set verraste hij het publiek door Rico Verhoeven op het podium te halen. De kickbokser mocht even plaatsnemen achter het mengpaneel. Hardwell had ook een eerbetoon voor zijn 'maatje' Avicii, met wie hij regelmatig samenwerkte. Hij draaide het nummer Wake Me Up. 


Wachten op privacy instellingen...


De dj's Lucas en Steve mochten het feest afsluiten. Mocht je willen nagenieten, Radio538 maakte een samenvatting van de feestelijkheden.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.