Video

PSV-coach Phillip Cocu gaat niet heel het elftal omgooien: ‘Wij willen gewoon winnen bij ADO’

27 april 2018 om 15:53
nl
PSV gaat zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag. De kampioen van Nederland speelt de resterende wedstrijden in de eredivisie nergens meer voor, maar dat betekent niet dat PSV met een heel ander team zal gaan spelen: “Het kan zijn dat er op één of twee posities wisselingen zijn.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Jong PSV heeft nog wel een doel: de periodetitel binnenslepen. De ploeg van Dennis Haar gaat zaterdag op bezoek bij Fortuna Sittard om daar het kampioensfeestje te verpesten, als Jong PSV wint, pakt het ook nog eens de vierde periodetitel. Phillip Cocu benadrukte echter dat er geen spelers naar Jong PSV gaan die nodig zijn bij PSV 1. “Het lijkt mij dat je als jonge speler altijd voor PSV 1 wil spelen. Helemaal als er kans is op speelminuten. Het zou niet zo vanzelfsprekend zijn als ik ineens een ander beleid ga voeren.”

Tekst gaat verder onder video. 

Cocu beseft dat PSV nergens meer voor speelt. Toch gaat hij niet heel zijn elftal omgooien of dingen uitproberen. “Het kan zijn dat er op één of twee posities wisselingen zijn, maar de insteek is om gewoon te winnen bij ADO. Maar het zal nooit de basis zijn dat wij iets gaan uitproberen. Dat doen we alleen als we daarmee de wedstrijd kunnen winnen.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Winter-aanwinst Maxi Romero komt dit seizoen niet meer in actie. De Argentijn heeft het daar volgens Cocu mentaal zwaar mee. “Romero heeft het mentaal moeilijk gehad. Gelukkig is er een aantal spelers dat hem goed opvangt, dat proberen wij als staf ook te doen.” Ook Luuk de Jong is er niet bij in Den Haag. De spits raakte in de kampioenswedstrijd tegen Ajax geblesseerd aan zijn hand en heeft nog te veel last om mee te kunnen doen. Cocu verwacht dat hij nog wel in actie komt dit seizoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.