Video

Dromen van een miljoen na twee Kroonprijzen van de Staatsloterij in Tilburg: 'Een klein autooke?'

28 april 2018 om 08:21
nl
Twee Staatsloterij-geldprijzen van een miljoen euro vielen vrijdag op loten die verkocht waren in Tilburg. De winnaars ontvangen twintig jaar lang een nettobedrag van 50.000 euro. Bij de Tilburgers is de uitslag het gesprek van de dag.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De drie andere winnaars van deze Kroonprijs wonen in Alphen aan den Rijn, Landsmeer en het buitenland. De hoofdprijs van de Koningsdagtrekking - twintig jaar lang 250.000 euro netto per jaar - viel op lotnummer HE 71139, dat was verkocht als vijf 1/5e Staatsloten. 

"Wie weet, zit ik erbij", zegt een bezoekster van de Primerawinkel van Rob van den Broek in Tilburg verheugd. Zij heeft precies 1/5 lot. "Ik ga snel checken. Volgend jaar ga ik trouwen, dan wordt het misschien een iets groter feest."

'Helemaal los'
Maar helaas, de Staatsloterij heeft inmiddels bekend gemaakt dat het niet gaat om loten die verkocht zijn. Het gaat om twee Tilburgse spelers die een abonnement hebben. 

Toch zijn er zaterdag wel blije winnaars in de winkel van Van den Broek. "Tien euro", vertelt een klant lachend. "Dus ik kan helemaal los dit weekend." Maar dromen van een prijs doen de Tilburgers zeker. "Een autooke misschien?",  mijmert een meneer. "Zes maanden Curaçao",  zegt Rob van den Broek beslist.

'Eens komt 'ie'
Anderen wisten de uitslag al langer. "Zoooo dichtbij", treurt Babette op Facebook. "Eens komt ie...", verzucht Franca. "Ik had een straatje gekocht", laat Corry weten. "Moest tevreden zijn met tien euro." Brenda heeft 'de staatskas gelukkig niet gespekt'. "Gewoon een leuke Koningsdag gehad met de kids!"

Overigens laat de Staatsloterij zaterdag weten dat de winnende loten in Tilburg niet in de winkel zijn gekocht. De winnaars spelen via een abonnement mee.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.