Stef Clement baalt van dopingbekentenissen: 'Gemeengoed is blijkbaar het excuuswoord geworden'

28 april 2018 om 20:12
nl
Stef Clement vocht op de weg diverse gevechten uit met Lieuwe Westra. Beide heren lieten regelmatig zien uitstekend te kunnen tijdrijden. De strijd is nu op verbaal vlak losgebarsten.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Clement die in Breda woont, baalt als een stekker van de dopingbekentenis van Westra. De Fries kwam zaterdag naar buiten met de mededeling doping te hebben gebruikt tijdens zijn wielercarrière. Karsten Kroon deed dat vorige week ook. 

De coureur van Team LottoNL-Jumbo stoort zich aan de verklaringen van beide heren. Op Twitter laat hij in niet mis te verstane woorden weten wat hij vindt van zijn oud-collega’s: "Gemeengoed is blijkbaar het gebruikelijke excuuswoord geworden."

Wachten op privacy instellingen...

Westra praat in zijn biografie 'Het Beest' over doping. De Fries nam cortisonen. "Ik spoot het in mijn eigen lijf om harder te fietsen, om prijzen te pakken, om complimenten in ontvangst te nemen. Wilde je meedoen met de grote jongens, dan moest je de grenzen van het toelaatbare opzoeken."

Wachten op privacy instellingen...

Nog een quote van Westra: "Elke renner van naam zorgde voor een medisch attest voor klassiekers en andere grote wedstrijden." Clement vindt dat dus onzin.

Carrière
De 35-jarige Bredanaar rijdt nog altijd in het peloton rond. Leeftijdsgenoot Westra heeft al een punt achter zijn loopbaan gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.