Video

Code geel: blikseminslag in Helmond en fikse buien in de hele provincie

29 april 2018 om 07:04
nl
Er waren zondagnacht stevige onweersbuien in het hele land. Met name in het zuiden ging het flink tekeer. De KNMI had daarom code geel afgekondigd. In Breda viel een record aan neerslag en in Helmond was er blikseminslag in een woning.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De onweersbuien waren volgens Moniek Wulms van Weer.nl 'pittig'. Niet voor niets had het KNMI code geel afgegeven. In Belgische media werd gesproken over 'potentieel gevaarlijk weer' en werd mensen aangeraden niet de weg op te gaan.

Wachten op privacy instellingen...

Blikseminslag Helmond
In Helmond ging het mis. In een huis aan de Willem van der Zaenstraat sloeg de bliksem in. Daardoor brak er brand uit. Er waren vier jonge kinderen en een hond in het huis aanwezig. Zij konden allemaal gered worden door de brandweer. Er vielen geen gewonden. 



In de provincie Limburg is op veel plekken wateroverlast. Er staan huizen blank en straten liepen onder water. In Brabant valt dat mee, maar in Breda viel de meeste neerslag. Normaal valt in heel april gemiddeld over het land circa 44 millimeter. In Breda viel zondagnacht alleen al 50 millimeter. 

Beetje guur

In de loop van de maandagochtend trekken de onweersbuien naar het noorden weg, maar het wordt een maandag met vrij veel bewolking. De temperatuur blijft steken op twaalf of dertien graden. "Het gaat ook stevig waaien", vertelt Wulms. "Ook dinsdag wordt een wisselvallige dag. Dan wordt het met een graad of elf zelfs een beetje guur." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.