NAC blijft zo goed als zeker in de eredivisie na 3-0 overwinning op sc Heerenveen

29 april 2018 om 13:35
NAC Breda heeft zondag met 3-0 gewonnen van sc Heerenveen. Daardoor is de kans onwijs groot dat NAC komend jaar opnieuw in de eredivisie officieus speelt.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

NAC is officieus veilig. Roda JC kan in theorie nog op gelijke hoogte komen met NAC, maar heeft wel een slechter doelsaldo dan de ploeg uit Breda. Het verschil tussen NAC en Roda is drie punten en tien doelpunten in het voordeel van NAC.

'90+3 Afgelopen! NAC wint met 3-0 en is zo goed als zeker verzekerd van nog een jaar in de eredivisie! Twee mooie doelpunten van Paolo Fernandes en Mitchell Te Vrede. Pablo Mari kopte net na rust nog de 3-0 tegen de touwen.

'90 En ook Angeliño en Manu Garcia worden toegezongen!

'89 Stijn Vreven wordt luidt toegezongen door de NAC-fans. Scandeerden eerder al: 'Vreven moet blijven.'

'86 Sadiq Umar claimt een penalty, maar scheidsrechter Nijhuis wuift het weg. Nog altijd 3-0 in Breda.

'84 En ook de derde wissel aan NAC-zijde. Mitchell Te Vrede wordt vervangen door Sadiq Umar. Te Vrede wordt toegezongen door het publiek. Was belangrijk met zijn goal.

'82 Bijna maakt Heerenveen de 3-1, dat zou een eigen doelpunt zijn geweest want Mari werkt de bal net over de goal heen.

75' Nog een kwartier in Breda. NAC blijft simpel overeind. Heerenveen krijgt nauwelijks kansen, de wedstrijd lijkt gespeeld. Heerenveen is ondertussen uitgewisseld. Arber Zeneli is naar de kant, zijn vervanger heet Doke Schmidt.

'68 En ook NAC wisselt. Thomas Agyepong vervangt doelpuntenmaker Paolo Fernandes die met kramp naar de kant loopt.

'67 Tweede wissel aan de kant van Heerenveen. Reza Ghoochannejhad gaat eruit. Henk Veerman komt voor hem in de plaats.

'66 Countermogelijkheid voor NAC. Fernandes kan de bal naar links en naar rechts spelen, maar hij schiet hoog over.

'63 Eerste wissel aan de zijde van NAC. Mounir El Allouchi wordt naar de kant gehaald. Rai Vloet is zijn vervanger.

'60 NAC is in de tweede helft de bovenliggende partij. Net een kopkans voor Menno Koch die gekeerd werd door Hansen. Nog altijd 3-0 voor de ploeg van Vreven.

'56 Opnieuw een grote kans voor NAC. Mooie voorzet van Fernandes wordt niet binnen gekopt door El Allouchi

'50 Grote kans voor Te Vrede. Hij stuit op doelman Hansen.

'48 GOAL! 3-0 voor NAC! Pablo Mari kopt een vrije trap van Angeliño binnen. Wat een start van NAC. Op dit moment zijn ze heel dicht bij lijfsbehoud.

'46 Heerenveen heeft afgetrapt. We zijn weer begonnen in Breda!

De tussenstanden op de andere velden zijn ook gunstig voor NAC. Roda staat 1-1 op bezoek bij VVV-Venlo, en ook Feyenoord - Sparta staat 1-1. NAC virtueel veilig!

'45 Het is rust in Breda. NAC nog altijd op een 2-0 voorsprong tegen Heerenveen. NAC begon uitstekend maar de Friezen kwamen na twintig minuten beter in de wedstrijd, maar de ploeg van Stijn Vreven houdt zich prima staande.

'40 Eindelijk weer een kans voor NAC. Angeliño krijgt de bal in de zestien maar schiet wild over.

'37 Heerenveen wordt wat sterker. Ze drukken NAC naar achteren. Tot echt kansen leidt dit nog niet. Nog altijd 2-0 in het voordeel van NAC.

'28 Eerste gevaar van Heerenveen. Arber Zeneli komt door vanaf de rechterkant en zoekt met een schot de verre hoek. Nigel Bertrams tikt de bal over.

'23 Vroege wissel aan de kant van sc Heerenveen. Kik Pierie speelde op het randje na zijn gele kaart en wordt gewisseld. Lucas Woudenberg is zijn vervanger.

'13 GOAL! 2-0 voor NAC. Mitchell Te Vrede haalt heerlijk uit en laat doelman Martin Hansen van Heerenveen kansloos. NAC op rozen na dertien minuten spelen.

'12 Goede actie van Fernandes die onderuit wordt gehaald door Kik Pierie. De jonge verdediger krijgt geel.

'6 GOAL! Wat een goal van Paolo Fernandes. Een schot vanaf 25 meter vliegt heerlijk de kruising in! NAC al vroeg op voorsprong.

'5 Eerste grote kans is voor NAC. Manu Garcia schuift de bal net voorlangs.

'1 De bal rolt in Breda!

Opstelling
NAC start opnieuw met Mitchell Te Vrede in de punt van de aanval. Sadiq Umar, goed voor vijf doelpunten dit seizoen, zit op de bank. Verder moet ook Rai Vloet plaatsnemen op de reservebank. De middenvelder stond nog wel tegen Sparta Rotterdam in de basis, nu krijgt Arno Verschueren de voorkeur.