Video

Open dag in Vessem: 30 oldtimer caravans met bijzondere verhalen

29 april 2018 om 17:24
nl
Oldtimer caravans hebben de mooiste verhalen. Ze zijn ver geweest, hebben al veel meegemaakt en de eigenaren zijn veelal liefhebbers die er graag over praten. Volgend weekend staan 30 van die oude beestjes verzameld op de Eurocamping in Vessem voor een heuse open dag.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

Omroep Brabant nam alvast een kijkje. 

'Er zit maar een touwtje tussen ons en de afgrond'

Voorzitter van de Constructam Caravan Club, Herre Wynia, beleefde zelf een spannend avontuur met zijn caravan. "We gingen op vakantie naar Noord-Italië met drie kinderen, een hond en alle bagage", vertelt hij. "We moesten over de Splügenpas in Zwitserland en daar stond een bord met een caravan met een rode streep erdoor. Wij dachten dat we er niet mochten overnachten en reden door. Niet wetende dat ons een hele spannende rit te wachten stond."

Het bleek een hele steile bergpas te zijn met heel veel haarspeldbochten. "Elke keer dacht ik: 'dit gaat niet goed komen', maar gelukkig kwamen we er elke keer doorheen. Het was wel heel spannend. Mijn dochter zat naast me en zei: er zit maar een touwtje tussen ons en de afgrond."


Rode kruis caravan
De caravan van Richard Amersfoort valt meteen op. Met een oranje tent en een Rode Kruis logo op de caravan. "We hebben hem een paar jaar geleden gekocht van het Rode Kruis zelf", vertelt hij. "De binnenkant hebben we weer in originele staat gebracht, zoals hij er in 1967 uitzag."

De caravan is ook echt door het Rode Kruis gebruikt. "Hij stond in Zeeland aan onder andere het Veerse Meer en de Grevelingen. Hij functioneerde al een soort pleisterpost."


Open dag
De open dag wordt georganiseerd door de Constructam Caravan Club. "We willen met z'n allen informatie uitwisselen, gezellige dingen doen en elkaar helpen met het opknappen van de caravans. Dat doen we om er voor te zorgen deze mooie caravans blijven rijden", vertelt voorzitter Herre. "En het is 's avonds altijd gezellig, want dan zitten we met een hele groep bij elkaar in de feesttent. Daarin staat een vouwwagen die omgebouwd is als bar."Zaterdag 5 mei is de open dag. Dan kan het publiek gratis komen kijken op de Eurocamping in Vessem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.