Michael van Gerwen strandt in kwartfinales, andere Nederlander wint toernooi

29 april 2018 om 17:15
nl
Michael van Gerwen is zondag uitgeschakeld in de kwartfinales van Players Championship 10. Hij werd verslagen door een zeer sterk spelende Jonny Clayton, die een waanzinnig gemiddelde van 111 gooide. Het werd 6-4 voor de Welshman.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Van Gerwen had zaterdag meer succes in Wigan. Toen schreef hij Players Championship 9 op zijn naam. Dat was alweer de negende toernooizege van Mighty Mike in 2018. Het lukte hem zondag dus niet om er nog eentje aan toe te voegen.

'MvG' was wel de best presterende Brabander in Wigan. Jelle Klaasen uit Alphen werd al in de tweede ronde uitgeschakeld na verlies tegen Paul Rowley (6-2). Tilburger Benito van de Pas ging in de eerste ronde onderuit tegen de talentvolle Brit Ted Evetts (6-3). Plaatsgenoot Mario Robbe verloor van John Davey (6-4).

Het trio Klaasen, Van de Pas en Robbe weet vooralsnog geen aansprekende resultaten neer te zetten in 2018. Klaasen en Van de Pas moeten vrezen voor een daling op de wereldranglijst, als de prestaties nog lange tijd uitblijven.

Fraaie zege De Zwaan
Overigens was er zondag wel groot Nederlands succes in Wigan. Players Championship 10 werd gewonnen door Jeffrey de Zwaan. Het was de eerste toernooizege van de darter uit Rijswijk ooit. Hij versloeg in de finale Clayton met 6-5. Juist, de speler die eerder op de dag verantwoordelijk was voor de 'exit' van Van Gerwen.

Wachten op privacy instellingen...

De volgende Players Championship-toernooien vinden plaats op 19 en 20 mei in Milton Keynes. Dat is een paar dagen na de finaleronde van Premier League, waaraan Van Gerwen deelneemt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.