NAC-spits Te Vrede: ‘Het moet raar lopen als we nu nog play-offs moeten spelen’

29 april 2018 om 17:55
nl
NAC speelde zich vanmiddag zo goed als veilig. In de thuiswedstrijd was NAC met 3-0 te sterk voor sc Heerenveen. “Volgens mij blijven we er in en kunnen we een feestje gaan bouwen”, zegt doelpuntenmaker Mitchell Te Vrede na afloop.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Te vroeg juichen doet verdediger Fabian Sporkslede nog niet. Ook al is het verschil tussen NAC en Roda JC groot. “Er was natuurlijk grote ontlading in de kleedkamer. De kans is heel groot dat we volgend jaar weer in de eredivisie spelen, er valt nu wel een last van onze schouders. Maar volgende week moeten we de wedstrijd gewoon serieus nemen.”

De rechtsback is blij dat NAC de doelstelling naar alle waarschijnlijkheid heeft behaald. “Daar hebben we keihard voor geknokt. We speelden vandaag bij vlagen goed en maakten mooie goals.” 

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Trainer Stijn Vreven vertrekt bij NAC: 'We zaten bij teveel punten niet op één lijn'

Te Vrede was zelf verantwoordelijk voor de 2-0, al na dertien minuten. “Het was een heerlijk doelpunt”, zegt Te Vrede. “Maar we hebben vandaag volgens mij alleen maar mooie doelpunten gemaakt.” De spits is wat meer uitgesproken dan Fabian Sporkslede over het lijfsbehoud in de eredivisie. “Het moet raar lopen als we nu nog play-offs moeten spelen.”

Trots
Ook Manu Garcia was vanzelfsprekend blij met het resultaat. “Ik ben enorm blij en trots. Er kwam meer druk de laatste weken, maar we hebben het goed gedaan.” De Spanjaard is vooral ook blij voor de fans van NAC. “De supporters hebben mij heel het jaar gesteund, daar ben ik heel blij mee.” Te Vrede was ook blij met de steun van de NAC-fans. "Ze hebben ons vandaag ook weer geholpen, er was een goede sfeer in het stadion. Daar krijg je een boost van.” 

Wachten op privacy instellingen...

De Spaanse middenvelder van NAC weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Ik ben trots, ik ben ook terug gekomen maar ik weet niet of ik hier komend seizoen nog ben." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.