Ontsnapte wallaby gevangen in Roosendaal, beestje terug bij de eigenaar - Omroep Brabant

Ontsnapte wallaby gevangen in Roosendaal, beestje terug bij de eigenaar

29 april 2018 om 23:47
Foto: ZooParc Overloon.
Foto: ZooParc Overloon.
De wallaby, die zondagavond los over straat liep in Roosendaal, is gevangen. Een dierenarts heeft het dier verdoofd met een verdovingspijl en daarna kunnen vangen. De wallaby is inmiddels terug bij de eigenaar.
Geschreven door

Het dier is gevangen in de Lisztlaan. Daar zat hij bij mensen in de tuin. Dierenarts Jerry Kreike werd door de politie opgeroepen om het dier te vangen. "Ik heb hem met een verdovingsgeweer beschoten en een kwartier later was het verdoofd. Toen heeft de eigenaar hem mee naar huis genomen." 

Wachten op privacy instellingen...

Kreike verwacht dat de wallaby niets aan zijn avontuur heeft overgehouden. "Hij is in de wijk gebleven en uiteindelijk zo'n 200 meter van zijn huis gevonden."

Wallaby's zijn niet schuw voor mensen. Daardoor vormde het dier geen groot gevaar. Wel was het belangrijk om afstand te behouden, omdat het beest anders zou vluchten. Dat zou dan weer de verkeersveiligheid in gevaar brengen.

Ontsnapt 

De politie riep zondag inwoners van de Componistenwijk op om uit te kijken naar het dier en 112 te bellen als ze hem zagen. Daarnaast was de politie op zoek naar de eigenaar, die is inmiddels gevonden.

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...