Man (31) uit Uden betastte meisje van 8 en krijgt half jaar voorwaardelijk

30 april 2018 om 14:42
nl
Een man van 31 uit Uden is maandag veroordeeld omdat hij ontucht heeft gepleegd met een meisje van 8. Hij kreeg een half jaar celstraf. De man deed op recreatieterrein de Bedafse Bergen in Uden zijn broek naar beneden en vroeg het meisje of zij met hem wilde spelen. Vervolgens betastte hij het meisje tussen haar benen. Dit gebeurde in augustus vorig jaar.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Enkele weken eerder verrichtte de man seksuele handelingen bij zichzelf terwijl kleine kinderen hem konden zien. De verdachte heeft beide zaken bekend. Hij moet zich ook laten behandelen voor psychische problemen. Hij zou lijden aan een borderline persoonlijkheidsstoornis. Zijn gedrag zou volgens deskundigen ‘een schreeuw om aandacht zijn met de behoefte om mensen te choqueren’. 

Het meisje is volgens de rechter angstig geworden door wat er is gebeurd. Ook heeft haar vertrouwen in mensen een knauw gekregen. 

Straf bijna helemaal voorwaardelijk
De gevangenisstraf die de rechter oplegde, is bijna helemaal voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Dit moet voorkomen dat hij opnieuw de fout ingaat. Tijdens zijn proeftijd moet de man zich geregeld melden bij de reclassering. 

De rechtbank laat meewegen dat de man de ernst van zijn daden inziet en dat hij oprecht berouw heeft getoond. Ook besloot de man uit zichzelf hulp te zoeken om herhaling te voorkomen. Twee weken geleden eiste justitie zes maanden celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.