Video

Stijn Vreven over zijn vertrek bij NAC Breda: 'Ik ben te vaak geschorst, maar dit is wie ik ben'

30 april 2018 om 17:14
nl
Na het nieuws over het vertrek van Stijn Vreven als trainer van NAC Breda rijst de vraag waarom beide partijen niet langer met elkaar verder wilden. De Belgische coach is ervan overtuigd dat zijn vele schorsingen dit seizoen daarbij een grote rol hebben gespeeld.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Vreven werd dit seizoen in drie wedstrijden door de scheidsrechter weggestuurd vanwege opzichtig commentaar op de leiding. Hij kreeg het met de arbitrage aan de stok in de duels met Heracles Almelo, FC Twente en Feyenoord en moest in totaal zes wedstrijden vanaf de tribune toekijken.

Geen spijt
"Ik denk niet dat een club het leuk vindt om zijn trainer vaak geschorst te zien", reageert Vreven. "Ik ben ook te váák geschorst geweest. Maar of ik daar spijt van heb? Nee, dat niet. Dit is de man die ik ben."

"Ik ben passioneel, soms op het randje", vervolgt Vreven. "Ik heb die passie altijd, soms loopt dat verkeerd. Daar heeft een club nu eenmaal mee te maken als je Stijn Vreven aantrekt."

Wachten op privacy instellingen...

Schorsingen zijn groot minpunt
Volgens Vreven hebben zijn schorsingen een grote rol gespeeld in de evaluatie van zijn functioneren bij NAC en het besluit van de club de samenwerking te verbreken.

"Als je alle plussen en minnen naast elkaar zet, dan zijn die schorsingen natuurlijk een groot minpunt. Dat besef ik ook en daar geef ik de club ook groot gelijk in. Ik probeer daar ook aan te werken en het gaat me de laatste tijd al een stuk beter af."

Kleine stapjes vooruit
Hans Smulders, technisch directeur van NAC, geeft aan dat Vreven niet de juiste trainer voor NAC is voor de nabije toekomst. "We gaan na de promotie van 2016 ons tweede Eredivisie-seizoen in. Zijn we met Stijn in staat om kleine stapjes vooruit te maken en past de samenwerking nog? Onze conclusie na veel gesprekken is dat we dat niet samen gaan doen."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Opvolger Vreven
Een andere grote vraag is wie komend seizoen de opvolger van Vreven wordt. De namen van Ernest Faber (FC Groningen) en Mitchell van der Gaag (Excelsior) gaan rond, maar Smulders wil op dit moment nog niet ingaan op speculaties. "Ik ben alleen maar bezig geweest met het vertrek van Stijn. Daar lag mijn focus. De komende fase is dat ik grondig onderzoek ga doen naar de volgende coach van NAC."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.