José en Marijke waren erbij toen Willem-Alexander koning werd: 'Dat vergeet je echt nooit meer'

30 april 2018 om 17:27
nl
Vijf jaar geleden op de kop af werd prins Willem-Alexander onze koning. Zestig ‘doodgewone’ Brabanders mochten erbij zijn, onder wie José uit Mill en Marijke uit Best. In Omroep Brabant radioprogramma Afslag Zuid blikten ze terug op deze bijzondere dag.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

José Geurts-Van Kessel (61) wordt nog altijd enthousiast als ze terugdenkt aan deze dag. “Wat hebben we veel gezien. Een heerlijke dag. Het was ontzettend mooi. Alles was goed georganiseerd en we hebben in de bus ook veel plezier gemaakt. En wat zag Máxima er prachtig uit in haar blauwe jurk.” 

Ook Marijke Smits (68) noemt het een speciale dag. “Je vergeet echt nooit meer dat je erbij mocht zijn.”

Uitverkoren
Het was niet zomaar dat juist deze dames mee mochten naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Allebei doen ze bijzonder vrijwilligerswerk en daarom hadden de burgemeesters van Mill en Best hen voorgedragen aan de Staten-Generaal. 

José vangt samen met haar man pleegkinderen op. “Hier zijn we zo’n dertig jaar geleden mee begonnen. Ondertussen is het uitgegroeid tot een zorginstelling die 29 mensen opvangt die ergens anders niet kunnen wonen.”

Ook Marijke maakt zich hard voor mensen in de omgeving. “Ik doe mijn best om mensen met een handicap mee te laten doen in de samenleving.”

Toen de uitnodiging op de mat viel, stond de dochter van José te stuiteren. “Ze zei dat ze op ieder ander jaloers zou zijn, behalve op mij. Toch heb ik me nog altijd een beetje afgevraagd waar ik juist mee mocht. Dat vond ik echt bijzonder en daar was ik zo blij mee.”

Overdoen
Beide dames zouden de dag best nog eens over willen doen. “We hebben het er nog vaak over. Ik heb zelfs een koekjestrommel gekocht met afbeeldingen van de dag erop. Telkens als ik koekjes presenteer, kan ik het verhaal nog eens vertellen”, vertelt José. 

Ook Marijke heeft herinneringen bewaard. “Onderweg hebben ze nog een mooie foto gemaakt van de twee bussen uit Brabant samen bij elkaar. Het is echt bijzonder.”

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.