Man dreigt met ketting en mes en bedreigt agenten met de dood en slaat op de vlucht

1 mei 2018 om 15:31
nl
Een man uit Breda heeft in de nacht van maandag op dinsdag iemand bedreigd met een ketting en een mes. Toen agenten bij zijn huis aankwamen, werden zij bedreigd met de dood en werd de deur voor hun neus dichtgeslagen. De dader vluchtte vervolgens zijn huis uit.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Dit tafereel zich speelde maandagnacht af aan de Antwerpenstraat in Breda . Zo rond half twee 's nachts kwam de politie bij het huis van de dader. De man opende zelf de deur maar sloeg die vrijwel direct in het gezicht van de agenten dicht. Hij wou verder niet meewerken.

Sterker nog, hij begon zich steeds agressiever te gedragen naar de politieagenten toe. Nadat ze met dood bedreigd waren, besloten de agenten om de hondengeleiders in te schakelen. 

Politie tikt ruitje in
Uiteindelijk werd een raampje van de voordeur ingetikt en kon de politie zo het huis naar binnen gaan. Eenmaal binnen probeerde de wederhelft van de man de agenten nog tegen te houden. De vrouw werd direct aangehouden. 

De man zag op dat moment kans om het huis uit te vluchten. Via de achterkant van zijn woning, ontsnapte hij door een paar aangrenzende tuinen. De politieagenten gingen naar hem op zoek en konden de dader iets verderop alsnog aanhouden. 

Naar de cel
De twee verdachten zijn geboeid naar de cel gebracht. Dinsdag worden de man en de vrouw verhoord. De agent die is bedreigd met de dood, heeft aangifte gedaan. 

De man raakte niet gewond tijdens de arrestatie. De vrouw heeft zich gesneden aan het kapotte raampje in de voordeur. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.