Dan maar de hoogte in: plannen om de komende vier jaar 15.000 woningen te bouwen in Eindhoven

1 mei 2018 om 17:50
nl
De gemeente Eindhoven wil de komende vier jaar 15.000 huizen bouwen. Dat blijkt uit een overzicht van bouwlocaties dat aan de gemeenteraad is aangeboden. Het accent zal liggen op huurwoningen en –appartementen in de middenklasse. Ook zorgwoningen staan hoog op de lijst.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

In Eindhoven is een grote vraag naar huizen. De stad wil graag groeien en werkt onder leiding van de bekende architect en visionair Winy Maas aan een plan om in de binnenstad uiteindelijk 30.000 nieuwe inwoners te huisvesten. De plannen, zoals bijvoorbeeld rond het station, gaan vooral de hoogte in omdat er te weinig ruimte in de stad is om in de breedte te bouwen.

Kerkelijke gebouwen
De provincie heeft vorig jaar een woonvisie gepresenteerd waarin vooral werd aangedrongen op het verbouwen van kantoren, kerkelijke gebouwen en oude scholen tot woningen. 

De lijst bevat daarom mogelijke bouwlocaties op nogal wat plekken in de stad. Het is maar de vraag of die de komende jaren allemaal ook werkelijk in aanmerking komen. Veel zal ervan afhangen of partijen erin willen investeren.

Beursgebouw
Enkele grote projecten die op stapel staan zijn de ombouw van de kantoortoren aan de Deken van Somerenstraat waar de technische dienst van de gemeente was gevestigd. Daar zijn ruim tweehonderd appartementen gepland. Het is ook de bedoeling om over enkele jaren appartementencomplexen te bouwen op de plek waar nu het Beursgebouw staat. Er zijn initiatieven voor vierhonderd woningen op die plek.

Er is ook een plan om het grote Ziggo/Vodafonecomplex als het Philipsstadion een woonbestemming te geen. En rondom het station staan de komende jaren zo’n 800 huizen op de rol. Dit zogenoemde district E wordt een van de grootste bouwlocaties in de stad. Daar komt onder meer de hoogste woontoren van Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.