Video

'Iedereen moet vroeger op stap, zodat het eerder op de avond druk is in de kroeg'

2 mei 2018 om 09:23
nl
Pas na middernacht de stad in en dan dansen tot in de vroege uurtjes. Het is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Maar niet lang meer, als het aan horecaondernemer Jamie Hoos uit Den Bosch ligt. "Wij willen dat het vroeg op de avond weer ouderwets gezellig wordt in de kroeg."
Profielfoto van Beike Looijse
Geschreven door
Beike Looijse

Want dat is nu niet het geval. "Tot een uur of twaalf is het een lege bedoening", vertelt Hoos. En daarom startte ze samen met andere horecaondernemers het initiatief ‘Vroeg op sjouw’. "We willen dat mensen rond acht uur al de stad in gaan, zodat de avond vroeg begint. Iedereen kan dan na een avond feesten toch fris en fruitig aan het ontbijt zitten in het weekend."

Het is de afgelopen jaren steeds rustiger geworden in de horeca in Den Bosch. Dat merken de ondernemers natuurlijk in hun portemonnee. Volgens Hoofs heeft het meerdere redenen. "Het rookverbod heeft ermee te maken, maar ook het verhogen van de leeftijdsgrens voor alcohol speelt mee. Daardoor drinkt de jeugd thuis in. En dan gaat het deel van de groep dat ouder is dan 18 pas laat de stad in."

Na een etentje zijn kroegen leeg
Door dat late stappen is de aansluiting met mensen die er wel al vroeg zijn weg.  "Als je na een etentje nog wilt dansen of een drankje wil doen, maar de kroegen zijn leeg, dan ga je weer naar huis toe", aldus Hoos. 'Dat vindt niemand gezellig."

Hoe de groep ondernemers voor een ommekeer gaat zorgen, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de eerste plannen zijn er. "Samen sta je sterk, dus waarom zouden we het niet proberen? We hopen de kroegen vroeg gezellig te krijgen. Dat is voor het personeel leuker, maar zeker ook voor de mensen zelf."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!