'Het zijn heftige dagen geweest', man weer vrij na vondst van explosieven en munitie in schuur - Omroep Brabant

'Het zijn heftige dagen geweest', man weer vrij na vondst van explosieven en munitie in schuur

5 mei 2018 om 08:16
Foto: Politie
Foto: Politie
De 54-jarige eigenaar van de woning in Welberg waar donderdagavond zware explosieven en munitie voor een raketwerper gevonden werden, is vrijgelaten. Zijn zaak wordt geseponeerd. Dat meldt zijn echtgenote aan Omroep Brabant. De andere verdachte, een lid van motorclub No Surrender, zit nog wel vast.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

De man en zijn echtgenote zijn blij dat nu voor iedereen duidelijk is dat hij onschuldig is. "Het zijn heftige dagen geweest. Je wereld staat op zijn kop", zegt de echtgenote. "Er was veel steun van vrienden en kennissen die er geen moment aan hebben getwijfeld dat we er iets mee te maken hadden. Dat was heel fijn."

De explosieven en munitie werden donderdagavond door de politie gevonden in een schuur bij een woning in Welberg. Daar lagen zware explosieven, munitie voor een raketwerper en honderden patronen voor zware automatische vuurwapens. De bewoner van het huis, een  54-jarige man werd meteen aangehouden. Later in de nacht werd ook een een 48-jarige man uit Steenbergen opgepakt, een lid van No Surrender. 

Hennepplantage
De tweede verdachte is de broer van de bewoonster van de woning. Hij had opslagruimte nodig nadat hij op straat stond omdat er een hennepplantage was gevonden in zijn huis. Zijn zus en zwager hielpen hem, maar wisten niet wat hij in hun schuur had opgeslagen.

De politie was in eerste instantie de woning aan het doorzoeken, ze vermoedden dat daar drugs lagen. In plaats daarvan vonden ze explosieven en munitie en in een andere loods ook verschillende vestjes en andere attributen van motorclub No Surrender. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...