NAC-fans gooien berg zout voor stadion van FC Twente: 'We strooien extra zout in jullie wonden'

5 mei 2018 om 11:04
nl
NAC-supporters hebben vijfhonderd kilo zout afgeleverd bij de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente in Enschede. Daar voetbalt NAC zondag de laatste wedstrijd van dit reguliere seizoen.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

FC Twente degradeerde vorig weekend naar de Jupiler League na een 5-0 nederlaag bij Vitesse. Voor NAC was het juist een mooi weekend. De Bredase ploeg won met 3-0 van sc Heerenveen en is daardoor praktisch zeker van nog een jaar eredivisie. 

Wachten op privacy instellingen...

Wonden
Daarom grijpen NAC-fans de wedstrijd van zondag aan om wat zout in de Enschedese wonden te wrijven. Letterlijk. Er is ook een spandoek bij het stadion van Twente opgehangen, met de tekst 'Wij strooien extra zout in jullie wonden, heel Nederland had de hoop dat jullie niet meer bestonden’. 

Maar ook de fanatieke fans van Twente lieten van zich horen. Zij plaatsten bij het stadion van NAC en de thuishavens van onder meer Sparta Rotterdam, Vitesse, Excelsior en aartsrivaal Heracles Almelo ook spandoeken. Daarop staat: 'Leedvermaak is een groter compliment dan medelijden. Tot snel!' 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.