Dakloosheid dreigt voor de Mini Efteling

8 mei 2018 om 08:30
nl
De Mini Efteling in Nieuwkuijk zit in de problemen. Ze raken hun opslagschuur kwijt en hebben nog geen nieuwe plek gevonden waar ze hun spullen kwijt kunnen.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

 

Sander de Vaan van de Mini-Efteling vertelt dat naast wat onderdelen van de Mini Efteling de onderdelen van het Horror Hotel in de schuur liggen. Een soort pop-up spookhuis, dat zo nu en dan wordt opgebouwd. Als er geen nieuwe opslag komt, zal het spookhuis naar de stort moeten en dat zouden de vrijwilligers toch wel erg jammer vinden.

 

 

De Mini Efteling is al geholpen met een schuur van 5 bij 5 meter. De spullen hoeven er alleen maar droog te kunnen staan, meer voorzieningen zijn niet nodig. Sander hoopt dat iemand zijn schuur belangeloos beschikbaar wil stellen want budget is er niet, omdat de Mini Efteling een hobbyproject is en dus niet commercieel is.

De Mini Efteling viert volgend jaar haar 35-jarig bestaan. Het begon met een nagebouwd carnaval-festival en is uitgegroeid tot een mini-pretpark waar nog meer attracties zijn nagebouwd en waar jonge vrijwilligers werken. 

 

 

Er worden elke week op zaterdag rondleidingen gegeven. Het duurt drie uur om alles te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!