‘Ouwe snoeperd’ in de Efteling zorgt voor verhitte discussie

8 mei 2018 om 11:01
nl
De Efteling speelt op social media altijd maar wat graag in op de actualiteit. Over het algemeen kan het publiek dat wel waarderen, maar één Facebookpost van een vissende kabouter in het park schiet sommige mensen helemaal in het verkeerde keelgat.
Profielfoto van Jesse van Beljouw
Geschreven door
Jesse van Beljouw

‘Wanneer de rokjes weer uit de kast mogen’, luidt de tekst bij de foto en in de posttekst wordt #ouwesnoeperd gebruikt. Grappig bedoeld waarschijnlijk, nu het zo’n lekker weer is, maar deze humor is niet aan alle volgers besteed.


Wachten op privacy instellingen...


Zo schrijft Lars onder andere: “Hallo, social media team. Ik vind jullie rokjesposting echt niet kunnen. Het is provokant, seksistisch en leeftijdsdiscriminatie en past niet bij een familiepark.” Naty vraagt zich op haar beurt af of de Efteling ooit van #metoo heeft gehoord. Zij noemt de opmerkingen van het park 'vrouwonvriendelijk'. Ook Lydia vindt het 'best een ongepaste inhaker voor een familiepark'. 

'Heerlijke humor'
Gelukkig voor de Efteling oogst de post niet alleen negatieve reacties en zijn er ook mensen die wél kunnen lachen om het grapje. Zo vindt Maud het 'heerlijke humor' en ook Jolanda heeft er 'hartelijk om gelachen'. Jennifer snapt de ophef niet zo en schrijft met een vette knipoog: “Al jullie mannen kijken naar die blote vrouwenbenen. Of doe meer je best of accepteer dat mannen ogen hebben.”

De Efteling reageert koeltjes op de ophef die is ontstaan: “We proberen met onze figuren op speelse wijze in te haken op diverse zaken en doen dat soms op een scherpe en prikkelende manier. Het is daarbij echter nooit de bedoeling om iemand te kwetsen en/of te beledigen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.