Video

Vrijwilliger dierenambulance bijna gewurgd door agressieve hondeneigenaar: ‘Ik maak je af’

8 mei 2018 om 21:44
nl
Een vrijwilliger van de dierenambulance in Tilburg is dinsdagavond in het stadspark aangevallen door een agressieve hondeneigenaar. De man zette zijn handen om de nek van vrijwilligster Patty Swarts en werkte haar tegen de grond.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Patty en haar collega Diana hadden dinsdagavond dienst op de ambulance. Zij kregen een tip over een blonde labrador, die losliep en op zoek naar eten was in het stadspark. Daar aangekomen was de eigenaar in eerste instantie in geen velden of wegen te bekennen, maar daar kwam verandering in.

“De eigenaar kwam naar ons toe. Voordat we de hond weer meegeven, vragen we altijd om identificatie. Maar die man wilde zijn adres niet geven”, vertelt Patty. “Vervolgens kwam hij dichtbij. Ik vroeg hem nog afstand te houden, maar in plaats daarvan pakte hij mijn arm vast.”

Dank aan omstanders
Daar bleef het niet bij. “Hij probeerde mijn duim te draaien, om ervoor te zorgen dat ik de hondenriem losliet. Dat lukte niet. Hij zette daarna twee handen om mijn nek en werkte me tegen de grond. Hij riep dat hij me af zou maken.” Omstanders halen de man uiteindelijk van Patty af. Collega Diana wordt daarna ook nog fysiek lastiggevallen door de hondeneigenaar.

De vrouwen hebben aangifte gedaan bij de politie. De hond is wel meegegaan met de ambulance. “We hebben onze dienst wel meteen beëindigd”, vertelt Patty. De twee vrijwilligers zijn bijgekomen van de schrik bij Maartje Horvers, die werkt bij het dierenasiel.

“Dit heb ik in twaalf jaar nog nooit meegemaakt”, zegt Maartje. “De dierenambulance in deze omgeving draait volledig op vrijwilligers. Die worden steeds vaker bedreigd.”

Gewoon doorgaan
Ondanks wat er gebeurd is, zit Patty woensdagavond weer op de ambulance. “Natuurlijk heb ik door diverse bedreigingen weleens overwogen te stoppen, maar je doet het voor de dieren, dus ik ga door.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.