PIT valt pand in De Mortel binnen en vindt complete inboedel voor hennepkwekerij

9 mei 2018 om 11:42
nl
Een grote vangst voor de politie in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Bij een controle in het buitengebied van De Mortel zijn door het Peelland Interventie Team (PIT) goederen, genoeg voor een complete inrichting van een hennepkwekerij, een gestolen motor en nog een blauwe auto in beslag genomen. De vangst was dinsdagavond al.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Zo'n 93 tranformatoren, vier koolstoffilters, 83 lampenkappen, 121 lampen, achttien jerrycans met groeimiddel én een geldtelmachine vond het PIT bij het bedrijf. Ook zou er sprake zijn van sociale verzekeringsfraude en werden op de locatie dieren aangetroffen die er niet goed aan toe waren. 

De gestolen motor is meteen afgevoerd en wordt verder onderzocht. Waarom de auto ook is meegenomen, is niet duidelijk. Eén persoon is ter plekke aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. 

Acties
Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team bestaat uit gemeentemedewerkers, (brandweer)medewerkers van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost en de (vreemdelingen)politie. Het complete team kijkt onder meer naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, mensenhandel en drugs. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.