Overname FC Den Bosch is niet ‘even geld storten en dan zien we wel weer’

9 mei 2018 om 15:49
nl
FC Den Bosch staat in de verkoop. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met een mogelijke koper. Algemeen directeur Paul van der Kraan ziet de verkoop wel zitten, met het oog op de toekomst van de club.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Als we verder willen en stappen willen maken, dan komt het steeds dichterbij dat je een dergelijke stap moet zetten”, geeft Van der Kraan aan. In zijn ogen zijn binnen vijftien jaar veel meer clubs in handen van private ondernemers.

De club voert gesprekken met mogelijke kandidaten. “Wij hebben intern op een rijtje gezet aan welke voorwaarden we denken als een dergelijke verkoop werkelijkheid zou worden”, zegt Van der Kraan. “En dan moet je niet alleen aan de geldkant denken, maar ook aan de cultuurkant. Er zijn zaken die je wil waarborgen, zoals de clubkleuren en het logo.”

Wachten op privacy instellingen...

 

Continuïteit
Van der Kraan laat het woord continuïteit een aantal keer vallen, dat is in zijn ogen heel belangrijk. “Het belangrijkste van alles. Het gaat om het totaalplaatje. Niet om even geld storten en dan zien we wel weer. Continuïteit is echt belangrijk.”

Bij Vitesse werkte Van der Kraan samen met Merab Jordania. Zoon Levan Jordania wordt genoemd als mogelijke kandidaat om FC Den Bosch te komen. “Ik ga in deze fase geen namen noemen van partijen waarmee we in gesprek zijn. We zijn het meest gebaat met rust. We moeten kunnen praten over de voorwaarden.”

Wachten op privacy instellingen...

 

De club denkt vier tot zes weken nodig te hebben om een eventuele verkoop af te ronden. "En mochten de onderhandelingen afgebroken worden, is er eerder duidelijkheid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.