Je hoeft je niet te vervelen tijdens Hemelvaartsdag: dit kun je allemaal doen

10 mei 2018 om 11:33
nl
Op Hemelvaartsdag kun je natuurlijk naar de kerk, een attractiepark of dierentuin bezoeken, maar er zijn ook nog genoeg andere dingen te doen. Wat precies? Je leest het hieronder.
Geschreven door

Breda Jazz Festival
Op Hemelvaartsdag begint het Jazz Festival in Breda dat duurt tot en met zondag. Vanaf één uur ’s middags kun je daar lekker swingen op allerlei verschillende stijlen jazz. Het festival gaat door tot ’s avonds laat. Voor een aantal binnenconcerten heb je tickets nodig.  

Woerkums kampioenschap vis bakken
Ben jij een smulpaap? In het historische vesting- en vissersstadje Woudrichem wordt deze donderdag het twintigste Woerkums kampioenschap vis bakken georganiseerd. De deelnemers zijn gekleed in visserstenue en bakken de vis op nostalgische houtkacheltjes, net zoals de vissers het vroeger deden. Er zijn er optredens van visserskoren. 

Wachten op privacy instellingen...

City Food& Film Festival
In de Verkadefabriek in Den Bosch wordt een speciaal filmfestival gehouden over het eten van vandaag en morgen, het City Food& Film Festival

Jong Tilburg Zingt
Na het grote Tilburg Zingt tijdens Koningsnacht is het deze donderdag tijd voor Jong Tilburg Zingt, met presentator Leo Alkemade. Dit evenement duurt van halftwee 's middags tot tien uur 's avonds. Wil jij ook op het podium jezelf laten horen? Dan kun je jezelf aanmelden. Of wil je gewoon lekker luisteren naar de zangkunsten van de jeugd van tegenwoordig? Dat kan ook!

Op De T
Ook in Bergen op Zoom is er de hele dag muziek.. Daar vindt voor de zevende keer het gratis Op De T Festival plaats. Met optredens van The Havanas, PaPa GoNi en Sven Hammond.

Rommelmarkten
Menig dorp organiseert deze donderdag een rommelmarkt. Hier kun je lekker snuffelen tussen de tweedehands spulletjes en spotgoedkoop iets leuks kopen. Dit kan bijvoorbeeld in Herpen, Helmond, Tilburg. en Sint-Oedenrode.

Sportfestival
Ben je sportief aangelegd? In de Maaspoort in Den Bosch vindt het IAG-sportfestival plaats. Vanaf deze donderdag kun je hier tot en met zondag op allerlei manieren genieten van gymnastische sport. Er zijn internationale wedstrijden schermen, ritmische gymnastiek, turnen en trampolinespringen op het hoogste niveau, maar je kunt ook zelf in de ringen hangen, een workshop dansen volgen of genieten van bandjes en optredens op diverse podia. 

Concours Hippique Eindhoven
Houd je van topsport én van paarden? Dan moet je naar Eindhoven. Daar is vindt tot en met zondag een springwedstrijd op hoog niveau plaats: CSI Eindhoven. De wedstrijd is gratis te bezoeken. Deze donderdag is extra de moeite waard, aangezien het Ladies Day is. Tijdens deze dag paraderen vrouwen hier met hun mooiste hoeden. Je kan ook zelf meedoen! Degene met de mooiste, origineelste en kleurrijkste hoed maakt kans op mooie prijzen.

Wachten op privacy instellingen...

Landskampioenschap hockey
Gesproken over topsport, ook in Den Bosch kom je deze Hemelvaartsdag op dit gebied aan je trekken. Daar beginnen de hockeysters van HC Den Bosch aan de finale van de play-offs om de landstitel. Om vier uur 's middags staat de formatie van Raoul Ehren tegenover Amsterdam. Zaterdag is de return in Noord-Holland en een eventuele derde wedstrijd wordt ook in Amsterdam afgewerkt. Als je de vrouwen - onder wie de afscheid nemende aanvalster Marlies Verbruggen - dus in Brabant in actie wil zien, moet je er deze donderdag bij zijn!

Wachten op privacy instellingen...

Wandelen
Wie houdt van de natuur, kan ook kiezen voor een wandel- of fietstocht. Bijvoorbeeld over de Stippelberg bij De Rips, door landgoed Tongelaar in Mill, bij de Maasheggen in Boxmeer of Huis ter Heide in De Moer, door het Land van Heusden en Altena, langs het Merkske onder Breda, door de Noordpolder bij Ossendrecht, de 'zeezuiper' bij Bergen op Zoom en over de Brabantse Wal

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!