Het centrum van Breda swingt de pan weer uit tijdens Breda Jazz Festival

10 mei 2018 om 13:32
nl
Het is weer een gezellige boel in het centrum van Breda. Want, zoals elk jaar met Hemelvaart, wordt daar het Breda Jazz Festival gehouden. De komende dagen komen er bezoekers uit de hele wereld naar Breda om te genieten van verschillende stijlen jazz.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het feest in de binnenstad barstte los na de officiële opening van burgemeester Paul Depla op de Grote Markt. Bezoekers kunnen genieten van zo'n 180 optredens op zestien verschillende podia verspreid door de stad. Het thema van dit jaar is ‘300 jaar New Orleans’. 

Wachten op privacy instellingen...

Het festival wordt bezocht door jazzliefhebbers van over de hele wereld. De organisatie schat dat er zo’n 250.000 mensen hun weg weten te vinden naar de ‘Hottest place in the south’

Wachten op privacy instellingen...

Soms hoeven mensen niet uit het buitenland te komen om ver te reizen. De 80-jarige Ger Klein Obbink komt elke dag vanuit Drunen op en neer. "Alle muziek is hier zo ontzettend goed!" Ook de 86-jarige David Mookhoek uit Breda is groot fan. "Ik vind het prachtig dat de oude muziekstijl op deze manier zo in ere wordt gehouden."

En deze mensen laten nog even haarfijn zien hoe het moet (VIDEO):


Wachten op privacy instellingen...

Breda Jazz trekt mensen van verschillende leeftijden. Zo is ook de driejarige Kee in haar nopjes. "Lekker rondjes draaien!" Maar wat maakt Breda Jazz nou zo fijn? (VIDEO)

Wachten op privacy instellingen...

Is het donderdag niet gelukt om te gaan kijken? Niet getreurd! Het Breda Jazz Festival duurt nog tot en met zondagavond. 



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.