Gezin met kind stapt uit auto in Beekse Bergen en wordt beslopen door jachtluipaarden [VIDEO]

10 mei 2018 om 22:04
Een jachtluipaard trekt een sprintje.
Een jachtluipaard trekt een sprintje.
Op het internet zijn recent beelden opgedoken van een gezin dat uit de auto stapt in Safaripark Beekse Bergen en wordt beslopen door jachtluipaarden. De dieren besluipen de gezinsleden, maar niemand raakt in het filmpje gewond.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het filmpje zou volgens de beelden zijn geschoten op maandag 7 mei en werd donderdag ontdekt door weblog VKMag. Het park reageert geschokt.

Wachten op privacy instellingen...

Heftige beelden

Op de beelden is te zien hoe twee vrouwen en een jongeman uit de auto stappen in het park, onder meer om de jachtluipaarden te filmen. Uiteindelijk is ook een rondlopend klein kind te zien.

Het gezin rijdt door en stapt dan een stukje verderop weer uit de auto. De gezinsleden hebben op dat moment niet door dat twee van de jachtluipaarden ze beslopen hebben. Een van de vrouwen grijpt het kleine kind vast en weet de jachtluipaarden weg te jagen, waarna de gezinsleden weer in de auto lijken te stappen. Daarna stopt het filmpje.

Het is verboden uit te stappen tijdens de rit in Safaripark Beekse Bergen. Het park geeft duidelijk aan ramen en deuren gesloten te houden. 

Wachten op privacy instellingen...

Libéma, de eigenaar van het Safaripark Beekse Bergen, bevestigt het voorval met het gezin. Het bedrijf reageert geschokt op het filmpje. "Uitstappen mag nergens in het park. Over de risico's daarvan informeren we in meerdere talen in het park", zegt een woordvoerder.

Over mogelijke maatregelen die naar aanleiding van het filmpje worden genomen kan Libéma nog niets zeggen. "Dit gebeurt bijna nooit, op dit moment zien we voor ons nog geen aanleiding om te handelen."

In 2012 ging het ook al mis. Toen werd in de Beekse Bergen een jongetje aangevallen door een cheeta. De jongen was met zijn moeder en twee anderen bezig met een autosafari. Toen het gezelschap uitstapte, werd het kind in zijn bovenarm gebeten door de cheeta. De jongen hield daar een vleeswond aan over.

Volgens een woordvoerster van de Beekse Bergen stapte het gezelschap uit de auto op een plek waar dat niet mag. Je mag daar alleen met een auto komen waarvan de ramen en deuren gesloten zijn. Medewerkers van de Beekse Bergen hebben de ouders aangesproken op hun gedrag.

Wachten op privacy instellingen...