Balende boswachter: 'Lieve xtc-gebruikers, het is weer gelukt'

11 mei 2018 om 08:44
nl
Op een verlaten pad op de Holleweg in Bergen op Zoom hebben criminelen vaten gedumpt met daarin zwaar chemisch afval. Boswachter Erik de Jonge steekt zijn woede niet onder stoelen of banken. Op Twitter laat hij zien wat er allemaal moet gebeuren om de rotzooi weer op te ruimen.
Profielfoto van Audrey Verhagen
Geschreven door
Audrey Verhagen

Op de smalle bosweg ligt een troebele plas. Honderden liters chemisch afval zijn in de bodem gelekt. In het licht van de lampen is goed te zien dat er dampen vanaf komen. Wat voor zuur er in de vaten zit, laat zich raden. De bergers moeten op een vellige afstand blijven. "Wat een smerige troep! Vermoedelijk zwavelzuur", schrijft de boswachter. 

Wachten op privacy instellingen...

De troep werd donderdag ontdekt. Het afval is op een lompe manier neergegooid, drie vaten liggen op de grond en ook de pallet waarin andere troep lag, is omgevallen.

'Lieve xtc-gebruikers'
De boswachter spreekt op Twitter de gebruikers van xtc aan. "Lieve xtc-gebruikers, het is 9 over half vier 's nachts. Vanaf zes uur gisteravond hebben we gewerkt om het afval van jullie pilletjes op te ruimen. Da’s gelukt. Het kost Brabants Landschap wel tienduizenden euro's en wat bos maar jullie kunnen in ieder geval weer lekker festivallen." 

Het duurde ruim tien uur voordat alle rommel was opgeruimd. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.