Video

Beekse Bergen over gezin dat uit auto stapte bij jachtluipaarden: ‘Ze hebben heel veel geluk gehad’

11 mei 2018 om 08:44
nl
Op internet doken afgelopen week schokkende beelden op van een Frans gezin dat in Safaripark Beekse Bergen tot twee keer toe uit de auto stapte om de wilde dieren te filmen en ondertussen werd beslopen door jachtluipaarden. Het liep op het nippertje goed af voor de familie. “Onwaarschijnlijk. Wat die mensen bezielde, is mij een raadsel”, vertelt Niels de Wildt, general manager van de Beekse Bergen. "Deze mensen hebben heel veel geluk gehad."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het voorval gebeurde op maandag 7 mei, maar De Wildt zag het filmpje pas toen het donderdag op internet viral ging. Ook De Wildt reageerde geschokt toen hij de beelden zag. “De hartslag gaat wel even omhoog bij het zien van de beelden. Ik moest er eerst van bekomen." 

Hij vertelt dat hij die maandag wel wat had gehoord over ‘mensen die waren uitgestapt’. De Wildt: “Op een dag zijn er meer dan duizend mensen in het park. Maar als je dit filmpje ziet, dan valt het buiten alle kaders. Dit verwacht je niet.”

Volgens de manager is het niet te achterhalen wie  de mensen zijn: “Nee, daar komen we niet achter. Mensen die achter de bewuste familie reden, hadden kunnen claxonneren of in het Engels wat kunnen roepen. Gelukkig is het goed afgelopen. Wat die mensen bezielde, is mij een groot raadsel.”

Omsingelen
In het safaripark wordt in meerdere talen en op meerdere manier uitgelegd wat de regels zijn. “Het is duidelijk dat je niet uit de auto stapt. Het is niet handig om naast een jachtluipaard te gaan staan.” In het filmpje is te zien dat de jachtluipaarden de mensen omsingelen. "Deze mensen hebben echt veel geluk gehad", zegt de parkmanager.

Wachten op privacy instellingen...

"In het begin dacht ik dat de mensen niet in de gaten hadden dat er dieren in de buurt waren, maar ze gaan heel rustig die dieren filmen. In eerste instantie reageren ze daar niet op. We zorgen goed voor onze dieren, dus die hebben niet continu honger.  Maar op een gegeven moment worden de jachtluipaarden toch nieuwsgierig, als je ze blijft uitdagen. Uiteindelijk gaan ze over tot actie. Dit is buiten alle perken en onwaarschijnlijk."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.