Video

'Misschien wel het beste team ooit', clubwatcher Twan Spierts blikt terug op het seizoen van PSV

11 mei 2018 om 16:00
nl
PSV werd voor het seizoen niet gezien als grootste favoriet voor de landstitel. Maar de ploeg van trainer Phillip Cocu stond aan het einde van de rit wel met de bekende kampioensschaal in handen. Hoe is de afgelopen voetbaljaargang eigenlijk gegaan? PSV-watcher Twan Spierts blikt terug op het seizoen van de Eindhovenaren.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Het begon allemaal met een dramatische Europese campagne. Voor alles echt begon, was PSV al uitgeschakeld. In de competitie begon men vervolgens sterk, uiteindelijk werd de club drie wedstrijden voor het seizoen al kampioen.

De tekst gaat verder onder de video.

 

 

Beste en slechtste wedstrijd
De beste wedstrijd van het seizoen was een hele belangrijke. Thuis tegen Ajax, de wedstrijd waarin PSV het kampioenschap pakte. Er stond veel druk op die wedstrijd, maar de Eindhovenaren gaven de bezoekers geen kans. In de eredivisie was de slechtste wedstrijd op bezoek bij Willem II. In Tilburg werd met 0-5 verloren. Volgens Spierts was dat moment echter wel belangrijk in de strijd om de landstitel. De ploeg van trainer Phillip Cocu was daarna weer bij de les.

De tekst gaat verder onder de video.

 

 

Beste speler
Het kampioenschap van het collectief, zo werd de titel van PSV omschreven. Volgens Spierts is het lastig om één speler aan te wijzen die er met kop en schouders bovenuit stak. "Als ik toch één speler moet kiezen, dan ga ik voor Luuk de Jong. Hij was in het team ontzettend belangrijk, ook buiten het veld een echte leider. Hij kon zich wegcijferen voor het collectief."

De tekst gaat verder onder de video.

 

 

Rapportcijfer
“Niet de beste spelers, maar misschien wel de beste ploeg”, zegt Spierts over het PSV van het afgelopen seizoen. En die ploeg pakte de landstitel. Welk rapportcijfer geeft Spierts aan de Eindhovenaren?

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.