Video

Rapper Boef volgend jaar naar het Songfestival? 'Dan winnen we tenminste'

12 mei 2018 om 12:51
nl
Nog voordat Waylon zaterdagavond in de finale van het Eurovisie Songfestival staat, hebben we alweer een nieuwe kandidaat voor volgend jaar. Rapper Boef wil namelijk best meedoen in 2019. "Waarom nodigen ze mij niet uit? Ze winnen nooit. Als ze mij nou een keer uitnodigen, kunnen we daar verandering in brengen", zei de rapper uit Tilburg tegen de Telegraaf.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Ik vind het leuk om steeds te groeien en stappen te maken die mensen niet van je verwachten en dat blijf ik ook doen. Wie weet ga ik op een dag acteren of zo, wie weet", vertelde hij tegen een journalist van de Telegraaf. Toen Boef vervolgens werd gevraagd of hij dan niet eens mee wil doen aan het Songfestival, was de rapper meteen enthousiast. 

Hoofdprijs
"Oké Nederland, als jullie dit zien. Eurovisie Songfestival, zet alsjeblieft Boef daar neer en ik zorg voor de hoofdprijs voor jullie, dankjewel!", aldus de enthousiaste rapper. 

Verslaggever van Omroep Brabant en songfestivalkenner Tom van den Oetelaar heeft weinig vertrouwen in Boef als songfestivalact. "Rap scoort niet op het Songfestival, daar pak je geen punten mee. En het is ook nog een controversiële jongen. Daar zitten ze ook niet op te wachten. Ik verwacht niet dat ze hier enthousiast op gaan reageren."

De rapper is extreem populair bij jongeren. Alles wat de Tilburger aanraakt verandert in goud. Hij werd recent nog uitgeroepen tot artiest van het jaar bij de FunX Music Awards, zijn nummers worden miljoenen keren gestreamd en hij trekt ondanks zijn soms controversiële gedrag nog altijd volle zalen. 

Ballad?
Als Boef écht naar het songfestival zou gaan, heeft hij natuurlijk een pakkend nummer nodig. Zijn nieuwste nummer 'Draai het om' is een uptempo lied met een fikse beat en een pakkend refrein: eigenlijk alle ingrediënten van een kanshebber op het Songfestival. Alleen zou hij voor het Songfestival wat minder scheldwoorden moeten gebruiken. 

Wachten op privacy instellingen...

Maar de rapper liet zich laatst ook van zijn gevoelige kant zien met het nummer 'Sofiane', een autobiografie in rap-vorm. Het nummer is in iets meer dan een maand tijd al bijna negen miljoen keer op YouTube bekeken. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.