Harrie Verkampen neemt zonder spijt afscheid na 44 jaar politiek

12 mei 2018 om 17:18
nl
Harrie Verkampen kwam als KVP'er in de gemeenteraad van Gemert en 44 jaar later zwaait hij als CDA'er af. Een lange, roemruchte periode zit er voor hem op, waarbij hij onafgebroken als raadslid of wethouder actief was. Een periode waarin zijn persoonlijke dieptepunt uiteindelijk ook leidde naar het mooiste moment in zijn loopbaan. Met maar liefst 1600 voorkeurstemmen werd hij als lijstduwer toch weer de raad in gekozen na een inktzwarte periode.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Want Verkampen praat ook op zijn afscheidsreceptie zonder reserve over het incident, waarbij hij als wethouder in de fout ging met een bouwvergunning voor een champignonkweker. Hj werd veroordeeld voor valsheid in geschrifte en kreeg een taakstraf. De bevolking van Gemert reageerde daarop door bij de volgende verkiezingen massaal op hem te stemmen.

Ook op de afscheidsreceptie is het weer druk en de waardering merkbaar. Collega's uit de gemeenteraad, partijgenoten, maar ook 'gewone' inwoners komen langs om hem en zijn vrouw Anneke de hand te schudden. Verkampen ondergaat het met zichtbare trots.
'Regeltjes uitvoeren kan iedereen'
Verkampen: "We zijn als CDA nog even groot als veertig jaar geleden. Dat betekent dat we hier het vertrouwen hebben behouden. De mensen stellen het op prijs dat ik durf heb getoond. Regeltjes uitvoeren kan iedereen, maar regels aanpassen is moeilijker."

Verkampen is van plan het wat rustiger aan te doen. Maar dat betekent niet dat hij met ál zijn bezigheden stopt.

'Ze zijn in Gemert nog niet van me af'
"Ik ben hier nog voorzitter van het Boerenbondsmuseum en ik zit ook nog bij de zorgcoöperatie, dus ik heb nog wel een paar dingen te doen. Ze zijn nog niet van me af in Gemert, maar ik denk ook niet dat ze dat willen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.