Video

Jop van der Steen wint marathon Tilburg en heeft het zwaar na afloop: 'Gewoon vergeten te drinken'

13 mei 2018 om 09:45
nl
Net als vorig jaar heeft Jop van der Steen, met startnummer 013, de marathon van Tilburg gewonnen. Door een hongerklop kwam de Tilburger zondag niet aan zijn tijd van vorig jaar. Toen liep hij 2 uur, 31 minuten en 47 seconden op de marathon. Nu deed hij er 2 uur, 45 minuten en 38 seconden over. Nadat hij over de finish kwam, moest de winnaar worden opgevangen bij de EHBO-post. "Ik had in het tweede deel te weinig gegeten en gedronken", vertelde hij een uurtje nadat hij over de finish kwam in het programma Sportlunch van Omroep Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Mijn lichaam was op. Dus werd ik even in een rolstoel naar de EHBO gebracht. Maar nu gaat het wel weer", liet hij weten. "Het werd hem even te veel", zei Marjolein Kusters namens de organisatie eerder. Met een warmtedeken om zich heen, knapte Van der Steen snel nadat hij gefinisht was weer goed op.

 

 

Tilburg ademde zondag marathon. De deelnemers aan de marathon in de stad gingen om halftien van start op het Koningsplein. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Het was de tweede editie van het hardloopevenement in de stad. Met name het parcours van de halve en kwart marathon was ten opzichte van vorig jaar aangepast. De deelnemers liepen op eigen verzoek meer door het centrum.

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Naast de volledige afstand van 42 kilometer en 195 meter, stonden zondag in Tilburg ook de halve, kwart en achtste marathon op het programma. Aan die laatste afstand van 5,27 kilometer konden deelnemers vanaf 12 jaar meedoen. 

 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!