Jeffrey Herlings heerst in MXGP in Letland en vergeet ook moederdag niet [VIDEO]

13 mei 2018 om 15:06
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp heeft ogenschijnlijk met twee vingers in zijn neus de Grote Prijs van Letland gewonnen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De 23-jarige leider in de WK-stand beleefde in de eerste manche een matige start op het zandcircuit van Kegums, maar reed in een paar ronden naar voren toe. Halverwege de race passeerde Herlings de Italiaanse leider Antonio Cairoli, zijn grootste rivaal in de strijd om de wereldtitel. Herlings reed daarna onbedreigd op de overwinning af. Cairoli eindigde op gepaste afstand als tweede, Glenn Coldenhoff uit Heesch kwam als achtste over de finish.

In de tweede manche deed Herlings de inhaaltruc nog eens dunnetjes over en pakte hij, net als vorig seizoen in Letland, de eindzege.

Heel goed
“Ik had eigenlijk een hele goede start, maar spinde in de eerste bocht. Antonio sloeg een groot gat voordat ik naar de tweede plek kon rijden. Daarna maakte ik zo’n tien seconden op hem goed. Dat was heel goed.”

“Beide manches winnen is geweldig en ik heb nu al zin in komend weekend en nog zo’n gevecht”, aldus de coureur uit Oploo, die tot slot nog een paar lieve woorden had. 

Special thanks voor mijn moeder. Het is moederdag en ik hoop dat ze een geweldige dag heeft.”

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.