Bewoners balen van slechte communicatie over marathon Tilburg: ‘We wisten van niks’

13 mei 2018 om 19:05
nl
De Tilburgse marathon was een totale verrassing voor sommige inwoners van de binnenstad. De organisatie had namelijk geen brief naar de bewoners gestuurd, iets wat vorig jaar wel gebeurde. “Het gaat om een miscommunicatie tussen de organisatie en de gemeente”, laat een woordvoerder weten.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Carla woont al 22 jaar in de Tilburgse binnenstad, maar zegt dat ze dit nog nooit heeft meegemaakt. “We hebben geen bericht gehad over het feit dat alles afgesloten was. Ik had een afspraak in Nijmegen en er was geen enkele mogelijkheid om de ring te verlaten”, vertelt ze.

Overal tegengehouden
“Normaal gesproken wordt het goed doorgegeven, bijvoorbeeld met de Tilburg Ten Miles of de kermis. We kunnen altijd weg. Maar we werden vandaag overal tegengehouden”, vertelt ze. De paniek sloeg zelfs toe bij Carla. “Mijn man moet vaak onverwachts naar het ziekenhuis en ik kon alleen maar denken: wat als?”

Meerdere inwoners zeggen tegen Omroep Brabant dat ze de stad met geen mogelijkheid uit kwamen. Volgens de organisatie was de Schouwburgring inderdaad afgesloten, maar was er wel een doorgang. Die kruiste echter de route van de lopers. Verkeersregelaars zouden daar auto’s doorlaten waar mogelijk. Het is niet duidelijk of dat goed is verlopen zondag. 

De organisatie geeft toe dat het mis is gegaan bij de bewonersbrief. “Door een miscommunicatie met de gemeente zijn we er te laat achter gekomen dat er geen brieven zijn verstuurd”, zegt Marjolein Kusters namens de organisatie. “Dit is voor ons weer een les om te kijken wat er volgend jaar beter kan. Het is een aandachtspunt”, zegt de organisatie. 

Geen Moederdag
Een andere bewoonster baalt van deze zondag: “Het had een mooie dag kunnen worden. Helaas niet voor bewoners van de binnenstad met een auto. Het resultaat: een moederdag zonder kinderen.”

Ook het bezoekje aan familie dat Carla gepland had, ging niet door. "De bos bloemen die ik voor ze had gekocht staan hier nog in de vaas. Heel vervelend."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.