Paard zwaar mishandeld in de wei: 'De spieren en pezen zijn helemaal door'

14 mei 2018 om 17:54
nl
Een dierenbeul heeft afgelopen weekeinde een jong paard in Oss flink toegetakeld. Het dier stond in een wei aan de Leuvenstraat-Brabantstraat en is daar met een scherp voorwerp in de benen gesneden. Het is nog onduidelijk of paard Femke er helemaal bovenop zal komen. Ze krijg medicatie, maar verder is het vooral afwachten voor de eigenaar.
Geschreven door

De mishandeling vond plaats in de nacht van zondag op maandag. De dochter van de eigenaar, die anoniem wil blijven, heeft geen flauw idee wat de aanleiding is. Volgens haar heeft het paard twee diepe sneden boven de knie aan de voorbenen. "Eentje ervan was tot op het bot. De spieren en pezen zijn helemaal door."

Een jongen die het paard iedere dag verzorgt, ontdekte het kreupele paard en alarmeerde meteen de eigenaar. Die riep een dierenarts te hulp en deed aangifte bij de politie. De wonden van het paard zijn schoongemaakt, gehecht en ingezwachteld. 

Lijden verlossen
"Iedere dag moet de dierenarts de wonden spoelen en nieuwe zwachtels aanleggen. Dat is voor ons een schadepost van duizenden euro's. In overleg met de dierenarts moeten we vrijdag beslissen of het niet beter is om het dier uit zijn lijden te verlossen."

Toeslaan
Femke is amper een jaar oud. De jonge merrie staat sinds enige tijd in een wei aan de Leuvenstraat-Brabantstraat in Oss. Die grenst aan een park, een basketbalveldje en een hangplek voor jongeren. "Het is echt een omgeving waar iemand ongezien kan toeslaan en er weer snel vandoor is", meent de dochter van de eigenaar.

De politie neemt de dierenmishandeling hoog op en heeft via Facebook een oproep gedaan. Mensen die informatie hebben worden verzocht zich te melden. Woensdag zat er nog geen schot in de zaak, vertelt de dochter.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.