Video

Smartwatches uit, rekenmachines in de examenstand... de eindexamens zijn begonnen!

14 mei 2018 om 18:50
nl
De eindexamens zijn begonnen in Brabant. Vmbo-leerlingen trapten af met Engels en Nederlands, havisten met natuurkunde en vwo’ers met wiskunde. De eerste reacties op het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond waren positief. Ook zonder smartwatch!
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

De mavo-leerlingen kwamen gespannen de zaal in, maar dat bleek nergens voor nodig te zijn. De scholieren hielden over het algemeen een positief gevoel over aan hun eerste examen. Voor sommigen zorgde dat echter juist voor twijfels: "Het was te makkelijk, zodat ik het niet vertrouw. Dan begin je aan jezelf te twijfelen. Maar ik denk wel gewoon een 7."

Tekst gaat door onder video

Horloges verboden
Dat tijden veranderen, wordt al snel duidelijk aan de start van het examen natuurkunde voor havo en het examen wiskunde voor VWO. De grafische rekenmachine die zij voor dat vak mogen gebruiken werden eerst bij iedereen gecontroleerd. Volgens directielid Rob Aarts is dat noodzakelijk: "Het zijn eigenlijk gewoon computers, ze kunnen er voortaan zoveel extra informatie in opslaan." 

De machientjes moesten daarom in een special examenstand gezet worden. Ook horloges zijn niet meer toegestaan bij het examen door de komst van smartwatches. Al die hulpmiddelen bleken de scholieren ook niet nodig te hebben want ook bij hen kwamen de meesten met een goed gevoel de gymzaal uit. Vooral vermoeid ook, want een zit van 3 uur is niet niets. 

Omroep Brabant klachtenlijn
Heb jij een bijzondere klacht of wil je even je verhaal kwijt? App dan naar onze klachtenlijn: 06-82658806. Let wel: wij kunnen aandacht aan je klacht besteden, maar we kunnen het niet oplossen. Daarvoor kun je terecht bij scholen of bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Vorig jaar kwamen er ruim 189.000 klachten binnen bij de scholierenorganisatie. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.