Video

Eindhovenaar start landelijke actiegroep tegen toename luchtvaart: 'Samen een front vormen'

15 mei 2018 om 06:15
nl
Omwonenden van zes luchthavens, waaronder die van Eindhoven Airport, bundelen hun krachten om samen iets te doen tegen de volgens hen ongewenste groei van de luchtvaart in Nederland. Dinsdag richten verschillende bewonersorganisaties het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) op.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Samen roepen de omwonenden het kabinet op prioriteit te geven aan de gezondheid van mensen, het milieu en het klimaat. Ook wil het bewonersberaad dat luchtvaartmaatschappijen hun CO2-uitstoot terugdringen en dat de trein qua prijs aantrekkelijker wordt als alternatief voor korte Europese vluchten. 

"Bernard Gerard, voorman van LBBL, wil met deze samenwerking een landelijk front vormen zodat de afzonderlijke plaatsen niet uiteen gespeeld worden. "Schiphol wijkt uit naar Eindhoven en Eindhoven schuift alles vervolgens weer naar Lelystad."

 

23 juni actiedag
Op 23 juni heeft het LBBL de eerste actiedag gepland. Behalve omwonenden van Eindhoven Airport, hebben ook bewonersverenigingen bij Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Lelystad Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde zich verenigd in de actiegroep.

Dinsdag is niet toevallig gekozen voor de oprichting van de club. Juist die dag debatteert de Tweede Kamer over Schiphol en Lelystad Airport met de ministers Wopke Hoekstra van Financiën en Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. De gloednieuwe bewonersorganisatie zal vanmiddag een eisenpakket aanbieden aan de Tweede Kamer. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.