10.000 euro voor choreografe Pia Meuthen: zij krijgt de Prins Bernhard Cultuurprijs

15 mei 2018 om 10:20
nl
Choreografe en theatermaakster Pia Meuthen ontvangt de Prins Bernhard Cultuurprijs van het Noord-Brabant Cultuurfonds. De jury noemt haar oeuvre indrukwekkend en uniek.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

"Meuthen heeft Brabant verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht", vertelt juryvoorzitter Esmeralda Huizen. De winnares geeft met haar gezelschap Panama Pictures shows met dans, circus en muziektheater, vervlochten met klassieke muziek, elektronische beats en zang.

Thuishaven bljift Den Bosch
Van Europa tot Azië, internationaal gezien heeft ze vele podia gezien. Maar, haar thuishaven blijft de Verkadefabriek in Den Bosch. Naast haar werk bij Panama Pictures is Meuthen ook docent op de Fontys. Daar begeleidt zij dansers en circusartiesten bij het maken van eigen werk.  

De Cultuurprijs, waar een bedrag van 10.000 euro aan verbonden zit, wordt uitgereikt door de commissaris van de Koning Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Dat gebeurt in de Verkadefabriek op 25 oktober tijdens de première van de nieuwe productie van Panama Pictures: Requiem for Lost Things. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.