Video

Daan (13) ging vissen en hij had beet: een kluis en een revolver

15 mei 2018 om 13:40
nl
Een bijzondere vangst voor de 13-jarige Daan van Winden uit Rosmalen. De jonge magneetvisser sloeg maandagochtend een kluis aan de haak. Die werd maandagmiddag met zwaar materieel uit het water gehaald.
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

Toen hij maandag in het water aan de Grintweg op iets zwaars stuitte tijdens het magneetvissen sprong de jongen het water in. “Waar ben ik nu weer mee bezig”, vroeg hij zich af toen hij onder water de kluis vond.

Toevallig
Hij deed er een touw omheen en bond het uiteinde aan de auto van zijn vader. Maar het lukte de twee niet om het zware voorwerp naar boven te krijgen.

Vandaag kwam de brandweer ter plaatse met een duikteam. Die heeft er een stevigere strop omheen geknoopt. “Toevallig kwam er een grote vrachtwagen met kraan voorbijrijden”, vertelt Daan. “Die hebben we aangehouden en die heeft ons geholpen om de kluis eruit te trekken."

Inhoud van de kluis
Wat er in de kluis zit is voorlopig nog niet helemaal duidelijk. De brandweer gaat de kluis openslijpen. Door een kier in de zware deur kon Daan wel al een horecaportemonnee en oude stempels zien.

Naast de kluis vond hij ook een stuk van een pistool en een kogelhuls. “Dat vond ik wel een beetje spannend. Daarom heb ik de politie maar gebeld.” Heel nieuw zag het ding er niet meer uit. "Die ligt er al twintig of dertig jaar", denkt Daan.

Vier keer eerder
Het is trouwens niet de eerste keer dat Daan een kluis opduikt. Vier keer eerder was het ook al raak. Rijk werd hij daar niet van. Een keer vond hij vijfenzestig gulden, maar daar kon hij uiteraard nergens meer mee terecht. “Verder zijn het vooral oude spijkers, muntjes, ringen en horloges,” aldus Daan.

Daan kwam de hobby tegen via YouTube. “Misschien is dat wel iets voor mij”, dacht hij. Toen heb ik een magneet gekocht en ging ik op pad. Hij gaat overigens niet alleen op pad om schatten te zoeken. Alle oude rotzooi die hij tegenkomt legt hij netjes tegen een hek aan, zodat de gemeente het kan ophalen. Zo blijven de sloten ook schoon.

Daan kwam op het idee voor zijn hobby dankzij YouTube. Hier een andere magneetvisser aan het werk:

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.