Papierverwerker Puijfelik moet jaar dicht na cocaïnetransport: 'Kost 10 gezinnen hun boterham'

16 mei 2018 om 15:24
Papierverwerker Van Puijfelik moet een jaar dicht.
Papierverwerker Van Puijfelik moet een jaar dicht.
Papierverwerker Puijfelik in Oosterhout moet een jaar dicht omdat in januari een container met 40 kilo cocaïne is onderschept die op weg was naar het bedrijf. De burgemeester van Oosterhout heeft dat besloten. Advocaat Rogier Hörchner is niet blij met dat besluit. "Enorm schadelijk", noemt hij het.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

De cocaïne werd destijds aangetroffen in de constructiebalken van een container in de haven van Antwerpen. Nadat de politie het grootste deel van de cocaïne uit de container had gehaald, werd het transport gevolgd naar Oosterhout. De politie viel het bedrijf binnen nadat de container was afgeleverd en arresteerde destijds drie mannen.

Van Burgemeester Marcel Fränzel moet het bedrijfspand nu een jaar dicht, omdat hij het ernstig vindt dat zo'n grote hoeveelheid drugs op weg was naar het bedrijf. Het gebeurt wel vaker dat een pand waar drugs werden gevonden gesloten wordt op last van de Burgemeester.

Volgens advocaat Hörchner is het sluiten van het pand zo schadelijk voor het bedrijf, dat het wel eens 10 tot 15 miljoen zou kunnen gaan kosten. "Bovendien verliezen 10 gezinnen hun broodwinning." De raadsman tekent dan ook bezwaar aan bij de rechter tegen het besluit van de burgemeester.

Puijfelik heeft na de inval gezegd niks te weten over het coketransport. Op dit moment wordt er één medewerker als verdachte beschouwd, hij zit vast.

Wachten op privacy instellingen...