Technisch directeur Marcel Brands na acht jaar van PSV naar Everton - Omroep Brabant
Video

Technisch directeur Marcel Brands na acht jaar van PSV naar Everton

16 mei 2018 om 16:18
nl
Marcel Brands verlaat na acht seizoenen PSV. De technisch manager van de landskampioen vertrekt naar Everton, dat uitkomt in de Premier League. De technisch directeur van PSV gaat per 1 juni aan de slag in Liverpool.
Geschreven door

 

Hoofdscout John de Jong en Frank Arnesen nemen vooralsnog de taken van Brands over bij PSV. Arnesen was in het verleden al eens technisch manager bij PSV en zit tegenwoordig in de Raad van Commissarissen. 

Wachten op privacy instellingen...

Derde landstitel
"Het was een moeilijk besluit", liet Brands weten. "Maar ik denk dat dit een goede stap op het juiste moment is. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en PSV heeft me de keuze gegeven om er nog wat jaartjes aan vast te knopen, maar mijn nieuwe functie in de Premier League is natuurlijk ook iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld.”

"Dit is een droomtransfer voor Marcel Brands", zegt verslaggever Paul Post. "De Engelse competitie is het beloofde land voor iedereen die in het voetbal werkzaam is, niet alleen voor voetballers maar voor een technisch directeur." Brands was acht jaar bij PSV werkzaam. "Hij begon in de donkere jaren van PSV waarbij PSV jarenlang zonder titels was geweest. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Brands, oud-speler van onder meer Feyenoord en RKC Waalwijk, behaalde dit seizoen met PSV de derde landstitel in vier jaar tijd. Hij was sinds 2010 technisch directeur in Eindhoven. Eerder werkte hij als technisch directeur bij RKC en AZ.

Uitgewerkte plannen
PSV had zich al bij voorbaat voorbereid op een eventueel vertrek van Brands. De aanwezige voetbalkennis en ervaring worden nu gemobiliseerd, legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit. “We kunnen de komende transferperiode goed invullen. Er staat een professionele organisatie met duidelijke structuren en uitgewerkte plannen. Iedereen weet wat hij moet doen.” 

Ontslag trainer
Kort voor de bekendmaking van de komst van de technisch manager van PSV maakte Everton wereldkundig dat het afscheid neemt van trainer Sam Allardyce. "Samen met Marcel zullen we op zoek gaan naar een nieuwe trainer", aldus bestuurder Denise Barrett-Baxendale. Volgens Britse kranten aast de club op de Portugees Marco Silva die in januari bij Watford werd ontslagen na tegenvallende resultaten.

Everton heeft al langere tijd de ambitie mee te strijden om plaatsing voor de Champions League. Onder Ronald Koeman, die vorig jaar werd ontslagen, begonnen The Toffees het seizoen slecht. Allardyce nam het over, deed het behoorlijk, maar toch bleef Everton 26 punten achter op de vierde plek (goed voor een Champions League-ticket) van Liverpool. Allardyce was zes maanden trainer en zou, inclusief afkoopsom, ongeveer 9 miljoen pond hebben verdiend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.