Rallyauto met hoge snelheid tegen boom in Wilbertoord, beide inzittenden naar ziekenhuis - Omroep Brabant

Rallyauto met hoge snelheid tegen boom in Wilbertoord, beide inzittenden naar ziekenhuis

17 mei 2018 om 17:40
nl
Een rallyauto is donderdagmiddag rond vijf uur frontaal op een boom gereden aan de Tipweg in Wilbertoord. De chauffeur en bijrijder zijn gewond geraakt. Beide gewonden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen wordt naar het Nijmeegse ziekenhuis Radboudumc gebracht.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het is onduidelijk wat er precies mis is gegaan. De wagen kwam in elk geval met hoge snelheid van een grindpad af. Er is een lang remspoor te zien op het wegdek. 

Er landde een traumahelikopter naast de weg, maar de heli is inmiddels weer vertrokken. Wel heeft de met de helikopter toegesnelde trauma-arts assistentie verleend.

Rallyauto
De auto is niet van het rallyteam Bas Koeten Racing, zoals Omroep Brabant eerder meldde. Volgende week zou de auto onder de vlag van een ander team een rally rijden, maar de wagen is te beschadigd om dan te kunnen rijden.

Het gaat wel om een Nissan 350Z die in het verleden in het bezit is geweest van Bas Koeten Racing, maar sinds een halfjaar is dat niet meer het geval, zo laat het team weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.