Doelman Lars Unnerstall tekent voor drie jaar bij PSV, die hem direct aan VVV verhuurt

17 mei 2018 om 20:27
Lars Unnerstall (foto: VI Images).
Lars Unnerstall (foto: VI Images).
De Duitse doelman Lars Unnerstall heeft een contract getekend bij PSV. De doelman heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor drie jaar. Komend seizoen speelt hij echter niet voor PSV. De Eindhovenaren verhuren hem voor één seizoen aan VVV.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Mijn doel is om hier te komen spelen en ook een keer dat gevoel te hebben dat die jongens dit seizoen hebben meegemaakt", zegt Unnerstall op de website van PSV. "Dat hebben we zo afgesproken. En ik verheug me erop om VVV komend seizoen nog een keer te helpen om in de eredivisie te blijven. Het seizoen daarna mag ik hier komen spelen. Natuurlijk ben ik zeer benieuwd hoe PSV het komend seizoen in Europa presteert."

Wachten op privacy instellingen...

De Duitser speelde afgelopen seizoen zijn eerste jaar in de eredivisie, hij speelde 32 wedstrijden voor VVV. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Schalke 04. Naast de club uit Gelsenkirchen speelde hij ook voor Fortuna Düsseldorf en het Zwitserse FC Arau.

Wachten op privacy instellingen...

'Goede en stabiele keeper'

"Unnerstall is een goede keeper, die bij VVV heeft bewezen stabiel te zijn", zegt PSV-watcher Twan Spierts over de nieuwe goalie. "Hij wordt duidelijk gehaald als tweede keeper en mag over een jaar de rol van Eloy Room overnemen, want die heeft nog een contract tot 2019." 

"De komst van Unnerstall staat in principe los van een eventueel vertrek van Jeroen Zoet. De kans dat Zoet vertrekt is behoorlijk groot, dus als PSV Unnerstall als zijn vervanger had gezien was hij niet meteen weer verhuurd aan VVV-Venlo", aldus Spierts.

Wachten op privacy instellingen...