Danny van Poppel ziet vreselijk af in Giro, maar hij wordt 'beter en beter' - Omroep Brabant
Video

Danny van Poppel ziet vreselijk af in Giro, maar hij wordt 'beter en beter'

17 mei 2018 om 23:39
nl
Danny van Poppel heeft zijn zinnen gezet op een etappezege in de Giro d'Italia. Donderdag was hij dichtbij, maar moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Hij werd verrast door de uiteindelijke winnaar Sam Bennett. De sprint van donderdag geeft Van Poppel wel vertrouwen voor de volgende ritten.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Hij verraste me, want hij ging hem vroeg aan", was de eerste reactie van Van Poppel na de sprint van winnaar Bennett. "Ik heb vreselijk afgezien. Maar ik weet ook dat ik dit kan. We komen dichterbij. Morgen weer een kans. Ik baal wel dat hij me wist te verrassen. Ik dacht dat hij veel te vroeg ging. Maar ik word beter en beter, hopelijk lukt het vrijdag."

Ploegleider Grischa Niermann was niet ontevreden. "We moeten eerlijk zijn. Tweede is gewoon een goed resultaat. Zeker als je ziet hoe sterk Sam Bennett was. Hij was vandaag gewoon te goed."


Wachten op privacy instellingen...


Vertrouwen

De tweede plaats geeft Van Poppel wel vertrouwen volgens NIermann. "Hij mag hier ook vertrouwen uit putten. Ook uit de manier waarop hier gesprint wordt. Hij had dit zeker nodig. In de sprints is het er niet eerder zo uitgekomen als vandaag. Niet dat hij eerder echt voor de overwinning mee kon doen. Dit geeft vertrouwen voor vrijdag en zeker ook voor Rome."

Voor Van Poppel was het zijn beste prestatie deze Giro. Eerder werd hij twee keer vijfde en een keer vijftiende. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.