Spectaculaire beelden opgedoken van zeven verstekelingen die uit truck springen

18 mei 2018 om 15:10
nl
Op internet zijn spectaculaire beelden opgedoken van vluchtelingen die op de snelweg A4 bij Lepelstraat uit een vrachtwagen springen. De beelden die al meer dan 200.000 keer zijn bekeken, zijn woensdag gemaakt vanuit een andere vrachtwagen. De vluchtelingen hebben een gat in het zeil gesneden, waardoor ze een voor een de wagen te verlaten.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Dat wilden ze al rijdende doen, maar de chauffeur van de truck van Ewals Cargo Care wordt gewaarschuwd door andere weggebruikers. De chauffeur gaat op de vluchtstrook rijden en stopt dan. Op de filmpjes is te zien dat de verstekelingen dan één voor één uit de truck stappen en ervandoor gaan.

Het was reden voor de politie om de snelweg af te sluiten uit angst voor aanrijdingen. Er werd een helikopter ingezet bij de zoektocht naar de mannen. Die werden aangehouden en naar een asielzoekerscentrum gestuurd.

Op de beelden op de website Dumpert is niet te zien dat het om de A4 bij Lepelstraat gaat, maar Omroep Brabant vergeleek de filmpjes met beelden van Google Maps. De mannen springen op ongeveer vijf minuten voordat de A4 met de N257 kruist uit de wagen.

De politie zocht hen onder meer op de naburige Stierenweg in Steenbergen. 

Ewals Cargo Care wil  niet reageren op de beelden.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.