Ongekende spanning in Tweede Divisie: Kozakken Boys kan titel pakken op laatste speeldag

19 mei 2018 om 20:18
Kozakken Boys speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij AFC. Vooraf niet het resultaat waar de club uit Werkendam op gehoopt zal hebben. Maar door de nederlaag van concurrent Katwijk blijkt de puntendeling niet erg. Zaterdag 26 mei kan Kozakken Boys op eigen veld het kampioenschap pakken, in een rechtstreeks duel met de huidige koploper Katwijk.

AFC kreeg na twaalf minuten een opgelegde kans om de score te openen, maar Richard Arens stopte de strafschop van Magid Jansen. Een paar minuten later kwam Kozakken Boys in Amsterdam op voorsprong. Ahmed el Azzouti schoot de bezoekers op voorsprong. Lang kon de ploeg van trainer Danny Buijs niet genieten van de 0-1. Een minuut later stond er alweer een gelijke stand op het scorebord. Matthijs Jesse maakte de 1-1.

In het restant van de wedstrijd zijn er nog wat kansen voor beide ploegen, maar doelpunten vallen er niet meer. Ook niet in de zes minuten blessuretijd die er in de tweede helft aan het spel worden toegevoegd. Dat lag niet aan de steun van de supporters. Er trokken veel Werkendammers naar de hoofdstad om hun ploeg aan te moedigen.

Ontknoping
Door het gelijkspel komt Kozakken Boys na 33 wedstrijden op 69 punten. Katwijk heeft twee punten meer. De koploper had de titel kunnen pakken, maar verloor zelf op eigen veld van HFC (1-2). Het gat is nu twee punten. Over een week staat er nu een absolute kraker op het programma. Om half vier is op sportpark de Zwaaier de aftrap van het duel om de titel. Bij winst is Kozakken Boys kampioen.