Video

Brasserie helpt doven en slechthorenden aan werk

22 mei 2018 om 12:09
nl
In het gebouw van Kentalis, een organisatie die doven en slechthorende mensen helpt, is dinsdag een bijzondere brasserie geopend. Klanten worden er geholpen door doof of slechthorend personeel. Sociale werkvoorziening WSD wil zo mensen die, omdat ze begeleiding nodig hebben, moeilijk werk vinden aan een baan helpen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De Brasserie vind je op een prachtige plek in het historische gebouw van Kentalis in Sint-Michielsgestel. Je vindt er ook een terras. Vanaf dit terras kijk je uit op de uitgestrekte tuin. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Handen en voeten

Een bestelling plaatsen bij een doof personeelslid is volgens Emile van Engelen van WSD geen probleem: "Met handen en voeten kom je een heel eind en de mensen kunnen ook vaak liplezen".  Voorlopig is de brasserie alleen voor personeel en bezoekers van Kentalis geopend, maar het streven is om op termijn ook bezoekers van buiten Kentalis te verwelkomen. 

Karin, die doof is en communiceert met gebarentaal, is een van de personeelsleden. Zij is dolenthousiast over haar nieuwe baan en kijkt er naar uit om eten te serveren in de brasserie. Het is voor haar fijn dat ze met de klanten die er nu komen kan communiceren met gebarentaal, laat ze via een tolk weten. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.