Brand door blikseminslag bij boerderij langs A2, overlast voor verkeer door rook en water op de weg

22 mei 2018 om 17:40
nl
Het noodweer dat dinsdagmiddag en -avond over Brabant trok, zorgde voor veel hinder tijdens de avondspits. Op de snelweg A2 bij Boxtel stond een lange file, veroorzaakt door een brand in een boerderij met rieten kap naast de snelweg. Ook het treinverkeer kampte met vertraging en op Eindhoven Airport zaten passagiers vast in een geland vliegtuig.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Op de A2 tussen Boxtel en Vught had het verkeer last van zwarte rook die over de snelweg trok, veroorzaakt door de brand in de boerderij met rieten kap. Het vuur ontstond door blikseminslag. De rook trok deels over de snelweg. Rond kwart over zeven stond er tien kilometer file in de richting Den Bosch.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Brandweerkorpsen uit Vught, Boxtel, Den Bosch en Helvoirt waren druk met blussen. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De bewoners waren op tijd hun huis uit.

Langste avondspits
Ook op andere Brabantse snelwegen liep het verkeer vast. De hevige regenval leidde tot veel stremming. De ANWB telde rond halfzes in totaal 995 kilometer file. Daarmee is de avondspits van dinsdag de drukste spits van dit jaar tot nu toe. Een uur later was er alweer 500 van die 955 kilometer file opgelost.

Water op de weg
Op de A2 waren de problemen dinsdagavond na de spits nog niet voorbij. Tussen knooppunt Hintham en Rosmalen was de rechterrijstrook dicht door water op de weg. En ook tussen knooppunt Vught en knooppunt Empel zorgde water op de weg voor problemen. Daardoor stond er rond acht uur zes kilometer file.

Wachten op privacy instellingen...

Op het spoor tussen Eindhoven en Den Bosch moesten passagiers rekening houden met fikse vertraging. Kort na halfzes sloeg de bliksem in en was er door een storing slechts beperkt treinverkeer. Er zijn bussen ingezet tussen Den Bosch, Vught en Boxtel om reizigers verder te helpen.

Later in de avond viel om kwart voor tien het treinverkeer tussen Den Bosch en Tilburg stil door een kapotte bovenleiding. De storing was rond elf uur verholpen.

Wachten op privacy instellingen...

Passagiers in een vliegtuig op Eindhoven Airport moesten vanwege het noodweer in hun toestel blijven zitten. Rond zeven uur konden ze via de aankomsthal op weg naar huis. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.